Resepi Daging Stir Fried & Sos BBQ


Nak masak tapi tak taw nak masak apa..

Resepi Daging Stir Fried dan Sos BBQ :)

Sedap gak kan! :D

Resepi Daging Stir Fried & Sos BBQ


Daging Stir Fried

gambar :  Google


Bahan-Bahan Daging Stir Fried

  • 250 gm daging mini stick

Bahan A

  • 2 ulas bawang putih
  • 2 ulas bawang merah
  • 100 gm daun saderi
  • Perasa , lada hitam dan garam 
  • 60 gm kentang lenyek

Bahan Untuk Sos

  • 2 ulas bawang putih
  • 2 sudu besar sos tomato
  • 1 sudu besar sos tiram
  • 1 sudu besar sos plum
  • 1 sudu besar sos cili
  • 1 sudu besar perasa  (brand tak kisah  :) )
  • 1 sudu besar cuka hitam
  • 2 sudu besar gula
  • 1 sudu kecil garam

Cara Penyediaan

  • Perap daging dengan semua bahan A. Perap selama 30 minit kemudian masak daging separuh masak  dan letak ke tepi terlebih dahulu
  • Panaskan kuali dan masukkan minyak hingga panas. Kemudian, goreng bawang putih sehingga perang
  • Selepas itu, masukkan sos tomato, cili, tiram dan plum. Goreng campuran daging dan masukkan perasa, cuka hitam, garam dan gula sehingga daging masak. Hidangkan bersama nasi

Selamat Mencuba & Selamat Menjamu Selera :)


Ani Haryani 
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"


4 comments:

  1. salam =)

    mne gambau nye..nk tgok original..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Yaya :D

      Betul ke Yaya nak tgk original? Hari ni Ani masak lain, maaf tapi in sha Allah Ani masak daging stir fried, Ani letak pic kat Insta k! :D

      Delete
  2. Macam mudah jer.. Boleh try test sekali ni..hehe

    ReplyDelete

Ibu Hamil Cergas Bertenaga Dengan Set Ibu Hamil Shaklee

Vitamin bukanlah ubat Vitamin bantu untuk lengkapkan nutrient yang tiada atau hilang pada tubuh Nutrisi lengkap mempengaruhi tahap ...