Skip to main content

Cara Untuk Menghilangkan Jerawat Penuh Di Belakang Badan Dengan Mudah!


Selalu bila sebut tentang jerawat,minda mudah fokus pada jerawat di muka, walhal ada jerawat yang kita tak boleh pandang rendah iaitu jerawat di belakang badan.

Mula-mula, sikit tapi jika dibiarkan ianya akan menjadi bertambah teruk dan penuh dibelakang badan.


Jerawat Di Belakang Badan

Jerawat Penuh Di Belakang Badan 


Kebiasaannya ianya terjadi pada mereka yang berumur belasan tahun dan 20an tidak kira lelaki mahupun perempuan. Dan ianya sangat melemaskan.! (Sungguh kan!)

Ani faham adakalanya apabila berpeluh pastinya ketidakselesaan pada belakang badan pasti berlaku. Faktor keturunan juga sebenarnya memainkan peranan untuk tumbuhnya jerawat di belakang badan plus  terdedahnya kepada asap dan bahan kimia seperti berada di luar dalam keadaan cuaca yang panas. 

Tahukah Anda? (Jeng Jeng Jeng trivia hehe)

Tidur dalam keadaan berpeluh juga penyumbang kepada tumbuhnya jerawat di belakang badan . Alamak ~~

Tips Untuk Membantu Mengelakkan Jerawat Penuh Di Belakang Badan

  • Amalkan gaya hidup dan cara pemakanan yang sihat (jangan terlalu oily, tak nak selalu stress, jaga kebersihan)
  • Mandi dua kali sehari
  • Elak dari memakai pakaian yang tidak menyerap peluh
  • Mandi selepas melakukan aktiviti seharian. Jangan biarkan peluh  berada lama di kulit sebab ia boleh menyebabkan liang tersumbat dan jerawat tumbuh 
  • Tukar tuala dan cadar selalu
  • Ambil supplement Herb-Lax, Alfalfa dan Vitamin C Shaklee

Supplement Untuk Menghilangkan Jerawat Penuh Di Belakang Badan


Herb-Lax

Herb-Lax membantu menyingkirkan toksin dalam badan, menghilangkan masalah bau badan, mengempiskan perut, tugasnya detox badan :)



Alfalfa
Alfalfa Complex bantu mencuci usus bagi membuang toksik dan menuetralkan asid dalam badan


Vitamin C

Vitamin C membantu mencantikkan kulit dan membentuk kolagen pada tubuh

Semoga Bermanfaat! :D


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"

Comments

  1. Terimakasih atas informasinya karena saya lagi cari informasin tentang cara menghilangkan jerawat secara alami
    .

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…