Skip to main content

NYAH KOLESTROL DENGAN PHYTOCOL SHAKLEE?? BIAR BETUL!!!

Ani pasti ramai yang risaukan akan tahap kolestrol dalam badan.


Harus di ketahui, kolestrol tidak boleh larut dalam darah kecuali jika ia bergabung dalam protein khas yang dipanggil lipoprotein. Kolestrol yang dirembeskan oleh hati ke dalam darah boleh bergabung dengan lipoprotein ketumpatan amat rendah (VLDL) dan lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL)


Kolestrol LDL yang terhasil daripada metabolisme LDVL dalam aliran darah dikenali sebagai "kolestrol jahat" manakala kolestrol HDL di kenali sebagai "kolestrol baik"

Phytocol : Menurunkan Kolestrol Secara Semulajadi 

Phytocol Shaklee



Tahukah anda?

Mengikut kajian Malaysia National Health and Morbidity Survey 2011 bahawasanya LEBIH 6 JUTA rakyat Malaysia TINGGI KOLESTROL



Persoalannya?

"ADAKAH ANDA SALAH SEORANG DARIPADANYA?"


Kolestrol yang tinggi boleh menyebabkan saluran darah tersumbat. Lantas, ianya menyumbang kepada risiko yang tinggi bagi penyakit jantung berbanding dengan individu yang mempunyai kandungan kolestrol yang optima.



CHOLESTROL. DANGER!

Kolestrol & Phytocol

Akibat daripada kolestrol yang tinggi


Kolestrol & Phytocol
Ianya juga boleh mengakibatkan penyakit seperti di atas


Apakah Faktor Penyebab Tinggi Kolestrol?


Kolestrol & Phytocol



Menurut American Heart Association, saranan pengambilan kolestrol :

INDIVIDU NORMAL : TIDAK LEBIH DARI 300mg SEHARI

PESAKIT JANTUNG : KURANG DARI 200mg SEHARI


Sekarang, kita sudah faham , teorinya, individu normal tidak lebih dari 300mg sehari bagi pengambilan kolestrol.


Baik, kita tengok kolestrol dalam makanan (:

Kolestrol & Phytocol


Dari pemerhatian,  Ada yang melebihi 300 mg sehari seperti nasi goreng. Seafood juga mempunyai kolestrol yang tinggi. Sekarang,  jom kita campurkan contoh makanan harian dalam sehari di Malaysia .

Kolestrol & Phytocol

Gabungan Nasi Lemak + Mee Goreng + Tom Yam  = 942 mg

Uith, nampak di situ, SUDAH LEBIH 300mg! Subhanallah.


Tinggi kolestrol penyebab kepada penyakit seperti di atas. 

 Phytocol & Kolestrol 


Phytocol mengandungi Fitosterol yang membantu mengatasi masalah kolestrol secara semulajadi.

Lebih dari 80 kajian membuktikan bahawa Phytocol Shaklee dapat menghalang penyerapan kolestrol  dalam darah, fitosterol dapat membantu menurunkan paras kolestrol LDL.

National Institute of Health mengesyorkan penambahan 2000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian anda untuk merendahkan paras kolestrol secara semulajadi

Kolestrol & Phytocol


Phytocol ST- menurunkan kolestrol secara semulajadi dan diperbuat dari adunan mantap FITOSTEROL


Phytocol membekalkan 2000mg fitosterol sehari 100% saranan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) 

Phytocol & Kolestrol




Berminat dengan Phytocol?

Penjimatan berganda apabila Anda menjadi Ahli Shaklee

Jadi Ahli Shaklee


Grab 1 PHYTOCOL-ST untuk KESIHATAN ANDA SEKARANG!



 Pesan Sekarang


atau 

sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ LuvHaryani
fb @ Instagram : LuvHaryani

"Do What You Love" 

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…