Skip to main content

Cara Mudah Kuruskan Semula Badan!

Nak kurus tapi tak tahu bagaimana?

Akhirnya, impian  bentuk badan yang slim menjadi angan-angan!

Perlukah begitu? 


Jom! Cara Mudah Kuruskan Semula Badan Anda! 




Masak sendiri 

Apa kata anda lupakan restaurant, fast food,makanan yang berat. Apa kata anda masak sendiri. Paling tidak seminggu sekali. Menu yang dicadangkan adalah salad, telur rebus atau ayam panggang.

Bawa snek sihat 

Nak hentikan tabiat mengunyah memang sukar. Tetapi tidak mengapa, Bawa snek sihat  bersama setiap masa. Sesetengahnya tak nak bawa snek, takpe. Minum ESP Shaklee setiap hari. Ianya membantu memberi rasa kenyang dan mengelakkan rasa lapar yang melampau.


Kecilkan Saiz Pinggan 

Penggunaan pinggan kecil memberi kesan psikologi pada otak bahawa anda telah makan banyak. Best kan? Signal ini memberi respons pada tubuh untuk berhenti makan. Menurut Cornell Research, penggunaan pinggan kecil membuatkan anda kurang makan sebanyak 18 peratus. 

caranya :  Cari pinggan dua inci lebih kecil daripada pinggan biasa yang selalu anda gunakan.


Jangan Tinggal Sarapan

Sarapan sangat penting untuk tubuh. Sarapan akan mengelakkan anda menjadi "kebuluran" apabila tiba waktu makan tengah hari dan membantu memastikan tahap gula dalam darah anda sentiasa normal.


Kecilkan Saiz Makanan

Caranya ala-ala macam pancing kanak-kanak makan. Nampak macam biasa, tetapi cara ini mampu membuatkan anda kurang makan!.  Fakta ini telahpun berjaya dibuktikan oleh Arizona State University. Jadi, kalau lepas ini anda becadang makan makanan seperti stik, roti sandwich dan sebagainya, cuba potong makanan sebesar sebiji anggur.


Jauhi Pasar Raya

Sebelum membeli belah, senaraikan dahulu makanan sihat yang hendak dibeli. Mungkin  anda boleh kirimkan sahaja senarai  kepada orang lain yang sudi membantu anda berbelanja? .Jadi tidaklah perlu bersua muka dengan makanan yang menggoda. 


Jangan lupa juga, Shaklee juga mempunyai Set Kurus Shaklee, Jom kurus secara sihat! 


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?

sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
Fb @ Instragram : Luvsupplements


Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…