Skip to main content

Demam Tapi Tak Nak Makan Ubat

Kisahnya begini,

Bila demam, Ani adalah antara orang yang tak suka pergi klinik :X

Melainkan pergi semata-mata untuk ambil MC , tak larat nak pergi kerja :,(

Tetapi,

Ani bukanlah orang yang akan biarkan demam berterusan ,

Ani ambil ni untuk mengurangkan demam :D

Demam
Bila demam muka mesti tak cantik kan? Macam kat atas~ngee

Ani ambil Supplement Shaklee :D

Supplement Shaklee Untuk Demam


Vitamin C

Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun badan, mengelakkan selsema dan membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang baik

Performance Drink

Performance Drink minuman tambahan tenaga. Ia membantu memberi tenaga dan stamina serta mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna bagi mencegah dehidrasi


Kenapa Ani Memilih Supplement Shaklee Berbanding Ubat?

Sebab pertamanya adalah supplement bukanlah diperbuat daripada dadah mahupun bahan kimia yang akan memberi kesan negatif untuk jangka masa panjang. Tetapi supplement Shaklee diperbuat daripada bahan semulajadi seperti makanan seharian kita :)

Sebab lain nya juga adalah UBAT merawat KESAN penyakit atau tanda-tanda sakit manakala
SUPPLEMENT membantu merawat PUNCA penyakit. Supplement mengandungi nutrisi yang diperlukan oleh sel badan setiap hari.


Lebih Jimat Jika Anda Menjadi Ahli Shaklee



Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?



Pesan Sekarang


atau

sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb@Instagram : Luvsupplements

"keriangan berShaklee di kongsi bersama"

Comments

  1. Dulu selalu dok telan panadol kalau demam, sekarang ni baru ja beli Vita C Plus. 2 bijik sari telan. Tengok camana. Katanya elok. Beli pun sebab luka eksiden tak sembuh lagi. Membe rekemen suruh telan Vita C.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah, In sha Allah, Ani ambil Vitamin C. Alhamdulillah

      Moga cepat sembuh :D

      Delete
  2. fyna pun x suka makan ubat. ^_^

    ReplyDelete
  3. saya pun ambil vitamin C... skrg dah jarang demam...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…