Skip to main content

CANTIK!

Assalamualaikum,

Tajuk cantik di atas berkaitan dengan cantik sihat secara semulajadi!

Ok, Mari tersenyum! :)

Sebelum pergi dengan lebih dalam, tahukah anda penuaan kulit terjadi di atas beberapa sebab?

Sebab-sebabnya adalah :

1. KEDUTAN

Kedutan adalah satu perubahan fizikal pada kulit yang mana kulit kita akan menjadi kendur dan layut. Bagaimana nak taw?
Apabila terdapat garisan halus yang terbentuk.

2. JERAGAT

Selalu dengar tapi tak arifla, Ani. Takpe, Ani terangkan :)
Jeragat itu menandakan warna kulit yang tidak sekata, kulit jadi gelap juga susah untuk dirawat.

3. SINARAN ULTRAVIOLET

Sinaran UV seperti UVA dan UVB akan menembusi kulit kita hingga lapisan epidermis!
Dan ia menyebabkan penuaan kulit, penyakit dan kanser kulit!

Hasilnya UV merosakkan DNA, Kolagen dan Elastin serta menyebabkan kulit tidak bermaya, kusam dan berjeragat!

Oh No! Sungguh merisaukan!

Jadi bagaimana nak nampak cantik ?

Tips :
1) Minum air banyak
2) Ambil supplement

Bagi muslim, kita taw bagaimana inginkan kecantikan semualajadi, bila orang tengok kita redup je hatinya, dengan Bertahajud :)

Baik, straight to the supplements

Cadangan suppelements untuk cantik dan sihat luar dan dalam adalah :

1 ) Vivix - Anti-penuaan . Hanya 1 sudu teh sehari :)
Mengandungi 4 bahan aktif yang tinggi kandungan resveratrol dan polinefol yang lain. Membantu penuaan yang sihat serta membantu meningkatkan sistem imun., baik untuk membantu dalam menghalang kanser juga membantu mengurangkan risiko penyakit jantung dan diabetis. Kesimpulannya, vivix membantu menyokong kesihatan  keseluruhan :)


2) Collagen Shaklee
Pasti ada yang tertarik dengan Collagen Shaklee! :)
Collagen Shaklee dari sisik ikan merah!. Bagus ke Collagen Shaklee ni? Sangatlah bagus sebabnya dia memberikan kebaikan untuk keseluruhan satu badan.

Apa kebaikan nya?

  • Anti-penuaan
  • Membantu mengembalikan keanjalan
  • Membantu meningkatkan pergerakan
  • Membantu menyuburkan rambut
  • Membantu untuk menegang dan menganjalkan payudara
  • Membantu mencerahkan dan melembapkan kulit

Nak tengok rupanya?

Berminat sms/whatsapp Ani 014-7222642 untuk mendapatkan supplements Shaklee anda :)

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…