Skip to main content

SET IBU MENGANDUNG. SAYANGI ISTERI SELAMA-LAMANYA!

Assalamualaikum, 

Anda sayang isteri anda?
Ingin berikan yang terbaik untuk isteri anda semasa dia mengandungkan zuriat anda? 
Ini yang terbaik untuk ibu mengandung.



SET HAMIL LENGKAP SHAKLEE
SAYANGI ISTERI SELAMA-LAMANYA!

Harus di ketahui, para suami, apabila para isteri mengandung, isteri anda akan mengalami perubahan yang sebelum ini dia tidak pernah merasa seperti mabuk, loya, mengidam, sakit belakang, perubahan fizikal dan emosi juga perubahan dalam rutin harian wanita. 

Atas disebabkan itu, set kasih dan sayang suami baik bagi ibu hamil. Jom ambil supplemet Shaklee dengan Set Hamil Lengkap Shaklee :)

**Pengambilan supplement Shaklee mengikut Trimester.
Apakah itu Trimester?
Trimester itu adalah fasa mengikut usia mengandung.

Trimester 1 : minggu 0-12
Trimester 2 : minggu 12-24
Trimester 3 : minggu 24-36

Bagi TRIMESTER 1, cadangan supplement untuk ibu mengandung adalah :

 VITA-LEA, VITAMIN C, B-COMPLEX, OSTEMATRIX

Awat banyak sangat ni Ani?

Sabaq dulu, meh ani habaq ye satu-satu cek habaq kat hang ;)

  • VITA-LEA : Multivitamin dan mengandungi zat besi penting bagi pembinaan darah dan pembesaran janin/.Membantu dalam melengkapkan kekurangan nutrient ibu yang mengandung akibat diserap oleh bayi juga membantu dalam mencegah. anemia. Membantu menstabilkan bacaan HB darah bagi ibu hamil.
  • VITAMIN C : Membantu menguatkan sistem imun ibu mengandung.
  • B-COMPLEX : Asid folik di dalam B-Complex bagi pembinaan tulang dan membantu mengelakkan kecacatan pada janin. Membantu mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi.
  • OSTEMATRIX : Membantu menyokong bekalan kalsium dalam tubuh. Penting bagi pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.Membantu di dalam mencegah simpul biawak ataupun masalah kejang.

Bagi TRIMESTER 2 DAN 3, cadangan supplement untuk ibu mengandung adalah :

VITA-LEA, VITAMIN-C, B-COMPLEX, OSTEMATRIX, OMEGA GUARD

Di sini penambahan bagi ibu mengandung adalah dengan pengambilan Omega Guard

  • OMEGA GUARD mengandungi DHA & EPA untuk perkembangan otak bayi di dalam kandungan.
Jika ingin set hamil yang lengkap sepenuhnya, bagi Ani elok tambahkan lagi dengan pengambilan ESP.

  •  ESP membantu di dalam perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan, membina placenta sel tubuh bayi, uterus dan penghasilan susu. Juga mencantikkan kulit bayi! :)

Ambil supplement yang terbaik untuk diri anda (ibu mengandung) juga bayi di dalam kandungan.
Para suami, berikan hadiah yang terbaik untuk isteri tersayang.
Sayang isteri selama-lamanya. !

Ibu Sihat Bayi Kuat
Ibu Cergas Baby Cerdas!

Berminat:
Hubungi, sms/whatsapp Ani : 014-7222642

PM di facebook : Ani Haryani @ Luvsupplements
Like fb : Luvsupplements
Blog : www.luvsupplements.blogspot.com

JOM! 

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…