Skip to main content

Benarkah Vivix Membuatkan Seseorang Menjadi Lebih Muda?

Bila sebut Vivix je semua faham anti aging

Nak cantik, nak muda tapi benarkah apa yang anda faham tentang Vivix si anti aging.

Vivix To Feels 20 Years Younger?

Benarkah Vivix Membuatkan Seseorang Menjadi Lebih Muda?


Master Law

Ini gambar Master Law pada tahun 2015 usianya 50 tahun. Kini, Master Law berusia 52 tahun. Nampak seperti umur 50 tahun tak masa gambar ni? ;)

Berbalik kepada tajuk, perlu faham di sini Vivix adalah anti aging. Anti penuaan kepada SEL

Tak bermaksud ambil Vivix, umur tak bergerak. Tidak! Umur pasti akan bergerak dan kita juga akan tua.

Tetapi, Vivix antipenuaan kepada sel bermaksud SEL kita tak seperti dulu. Bila sel mati, ganti kepada sel yang sihat dan bukannya sel yang sakit.

Pernah nampak orang yang berusia, wajahnya sudah berkedut, bongkok tetapi ada yang berusia badannya OK je, steady je plus tak nampak pun sama seperti umurnya. Tengok Tun Dr Mahathir badan dan pemikirannya masih lagi kita suka dengar.

Dalam sains, ia berkaitan dengan Telomeres. Telomeres tidak memendek.

Pastinya jika di izinkan Dia, panjang usia kita nak tua dalam keadaan yang lebih sihat kan? In syaa Allah

Vivix Menjaga Sel


Prof Dr Elizabeth Blackburn adalah pemenang Noble Prize dan Beliau adalah pengkaji telomeres.

Hasil kajiannya menunjukkan pengguna yang mengambil Vivix, telomeres 40% lebih panjang daripada yang tidak mengambilnya.

Telomeres ni adalah satu komponen dalam kromosom kita taw. Dia pengikat atau penutup di hujung kromosom dan ianya adalah benda yang paling kecil dan sangatlah memberi kesan kepada kehidupan seharian kita.

Apabila meningkatnya usia seseorang, automatik telomeres kita pendek. Tetapi jika ianya pendek sebelum masanya contoh disebabkan oleh kurangnya nutrisi, pendedahan radikal bebas, kita akan mengalami penuaan sel sebelum usia.

Seperti contoh, cepat sakit ada yang kronik, kulit wajah juga nampak penuaan, ada yang beruban sebelum masanya.

Vivix anti penuaan bermaksud melindungi sel daripada rosak atau kependekan telomeres dikurangkan cepatnya. 

Vivix Melindungi Sel Daripada Rosak

Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee


Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya Haryani memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. Kalau muka dah mmg nampak tua, boleh ambil vivix ni lagi ke utk nampak awet muda? atau biar je dia..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…