Skip to main content

Resepi Jus Buah Bersama Sayur-Sayuran Untuk Kesihatan


Susulan daripada entri sebelum ini, 

Makanya, Ani memberi sedikit idea untuk membuat Resepi Jus Buah dan Sayur-Sayuran

Mana taw, dah terus boleh buat untuk hari ini :)

Resepi Jus Buah Bersama Sayur-Sayuran Untuk Kesihatan


Resepi Jus Buah Bersama Sayur-Sayuran

Sebenarnya banyak jus kita dah jumpa kat luar sana, lagi-lagi kedai makan,bukan kordial yeh.Tapi jus buah yang betul-betul jus!Jus Lobak Merah, Jus Mangga, Jus Epal Hijau, Jus Oren, Jus Belimbing, resepi seperti di atas Ani tak nak kongsikan.Termasuk dengan Jus Timun, sebab guna timun, gula, air dan ais! Nikmat!

Tapi Ani nak kongsi Jus yang banyak kedai tak buat, Ani rasa hehe

Mean Green Juice


Bahan-Bahannya :

  • 3 buah Epal Hijau
  • 4 batang daun seleri
  • 1 bijitimun
  • 1 inci halia (besar ibu jari je taw)
  • 6 helai daun kale
  • 2 sudu jus lemon


Caranya adalah kisar dan hidang. Nanti jangan lupa letak ais yeh. Nikmat! :D

Jus Bayam


Bahan-Bahannya : 
  • 2 buah Epal Hijau
  • 1/2 biji timun
  • 1 biji limau nipis
  • 5 cawan bayam

Caranya sama kisar dan hidang, Letak air sikit dan Ani sangat suka bubuh Ais.


Vita-Lea for Children


Kalau sebelum entri ni, Ani lebih fokus kepada orang besar yang tak nak makan sayur dan buah-buahan, kali ni, kalau anak-anak yang kita dah buat macam-macam, tak nak juga, cuba beri Vitalea for Children (multivitamin dan multimineral) untuk kesihatan dan tumbesaran mereka.


Kelebihan Vita-Lea for Children

Testimoni Vita-Lea for Children

Semoga Bermanfaat! :)


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee & Tawaran Yang Menarik?

Hubungi : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…