Skip to main content

Tips Sahabat Anti-Sosial

Eh!!!! macam kena diri sendiri je kikiki, Ani bukan Anti-Sosial, Ani cuma susah nak rapat dengan orang

Tapi dah rapat, layanlah korang haha

Begitulah, Mama Ani pun kata Ani rapat dengan orang yang nak berkawan @ yang memang nak rapat dengan Ani

Terima Kasih :D

Tips Sahabat Anti-Sosial


Tips Sahabat Anti Sosial


Dia bukanlah Anti- Sosial, dia suka gerak sendiri (haha, back up diri sendiri lagi). Orang kata kurang keyakinan diri (tak salah sebab kelemahan kita memang manusia lain yang nampak, kita kena betulkan) tapi untuk diri Ani,mama kata dekat Ani, Ani tiada perasaan huhu sadis!! haha

Tapi bila dah rapat, Ani taw korang pasti suka golongan sebegini hihi

Pendapat Ani, ada dua golongan Anti-Sosial ni sama ada betul-betul pemalu atau memang hati kering. Atau ada dua-dua dan memang nampaklah hehe

Sebenarnya Ani tertarik tulis ni sebab berkait dengan Ani mungkin dan Ani utarakan pendapat Ani, takpe kan hehe

Tipsnya Adalah :


  • Ajak Sahabat Keluar
Pendapat Ani : Golongan begini memang suka jalan sorang-sorang. Lantaklah apa pun, dia tahu apa dia nak, dia terus je hehe

Caranya : Mulakan bergaul dengan mereka, kadang-kadang ya betul takde perasaan. Jangan suka sendiri lagi-lagi perempuan bahaya taw sebenarnya huhu. Dekatkan diri mereka berdepan dengan orang ramai. Senyum dan bermuka manis :)

  • Buat Helah
Pendapat Ani : Helah tu berpada ye, kadang-kadang tak di layan pun, bersabarlah huhu

Caranya : Ajak keluar jangan bagitahu ke mana, contoh jom makan! tapi jangan bagitahu tempat. Pasti dia akan tanya hehe. Tapi ingat taw, jangan bawa tempat tak munasabah! Itu namanya nak kena pelangkung huhu

  • Jaga Penampilan
Pendapat Ani : Kadang-kadang mereka memang kurang bersosial sebab tu tak nak gaul dengan orang

Caranya : Kita sama-sama jaga penampilan, pakaian bersih, jadi diri sendiri, nanti jika dia rasa sesuai, dia sendiri akan berkawan dengan anda :)

Semoga Bermanfaat! :)


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan

Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"


Comments

  1. saya pun suka bersendirian tetapi saya bukan anti-sosial

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…