Skip to main content

5 Tips Amalan Gaya Hidup Sihat Supaya Tampak Cergas & Bertenaga

Dengan cara hidup sekarang fast food, asap bas, rokok dan sebagainya,

Adakah cara hidup begini sihat?

Bagaimana untuk dapatkan Gaya Hidup Sihat ?

5 Tips Amalan Gaya Hidup Sihat Supaya Tampak Cergas & Bertenaga


5 Amalan Gaya Hidup Sihat

  • Mandi Air Panas
Mandi air panas dengan tambahkan segelas garam atau sida bikarbonat. Kedua-duanya membantu meneutralkan toksin berasid. Rehat selama 20 minit dalam mandian air panas dan rasa kesannya.

  • Ambil Snek Sihat
Amalkan pengambilan snek seimbang. Contohnya sushi sayuran, susu badam atau lobak merah. Lebih mudah bila semua snek ni buat sendiri tanpa sebarang melibatkan makanan proses. :)

  • Coklat Gelap & Kayu Manis
Ambil coklat gelap amat baik untuk sebagai langkah bantu daripada ambil gula dan garam dalam makanan. Boleh juga gunakan serbuk kayu manis pada buah-buahan atau "yogurt". Selain sihat, ia membantu mengawal paras gula dalam darah

  • Aerobik
Berjalan, berlari dan berenang :) . Dengan oksigen, aerobik bantu membakar lemak, meningkatkan sistem imunisasi tubuh dan menguatkan jantung. Masukkan exercise ini dalam rencana detoks  untuk tingkatkan stamina dan kelenturan tubuh. Atau boleh juga tarian zumba! Amacam? ;P

  • Sarapan
Sarapan amat penting di ambil setiap hari untuk mulakan aktiviti! Ya, semangkuk bijiran dicampur kekacang tanpa garam  cukup membuatkan perut kenyang. Sesekali , cuba pula telur masuk hancur dengan kacang atau ikan salmon.

Pagi, Tak Sempat Nak Ambil Breakfast?


Jangan risau, bancuh ESP dan ambil semasa perjalanan :)
ESP Shakle
Kandungan ESP Shaklee



Ingin dapatkan ESP Anda? Cepat call@whatsapp Ani 014-7222642 hari ini juga.



Pesan Sekarang


ATAU


Jimat Makan Sendiri Dengan Menjadi Ahli Shaklee



Anda berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan pengedar bagi setiap pelusuk negeri

Hubungi saya Ani Haryani, 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran anda amat di alukan


Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. gaya hidup sihat yang diamalkan akan membuatkan kita ebih sihat pada masa akan datang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, benefit masa kini dan akan datang

      Delete
  2. kalau nak sentiasa sihat, kenalah jaga dari muda ni kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju, Ikhtiar untuk elak penyakit di usia tua :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…