Skip to main content

Mencari Tom Yam Terbaik di KL ? "Absolute Thai" Memang Terbaik!

Ani sangat susah untuk promote makanan sebenarnya boleh kira berapa kali Ani promote sesuatu tempat untuk makanan.

Bukan cerewet, tapi kalau tak menepati kita disarankan untuk berdiam dan menghargai masakan orang :)

Tapi, Masha Allah, yang ni memang sedap, sungguh Ani tak tipu!


Tom Yam Terbaik Di KL , Absolute Thai


Absolute Thai

Ceritanya, Ani dan kawan-kawan Ani beriftar hari ni

Tempat ni kawan Ani yang pilih, Antara kami 4 orang, 2 orang dari kawan Ani pernah makan di Absolute Thai.

Kami pilih Absolute Thai di Wangsa Walk Mall sebab dekat dengan rumah plus bagi Ani surau pun tak jauh ! :)

Menu Absolute Thai



Dia ada macam-macam menu, tapi kalau datang sini jangan lupa untuk rasa Tom Yam dia. Tom Yam dia memang terbaik ! Cukup semua rasa. Highly recommend :)

Berjimat Dengan Absolute Thai


Kami ada 4 orang, kami pilih makan tom yam untuk 2 orang punya package yang mana sangat cukup untuk 4 orang, sup ikan kailan, green curry chicken ye? Dia gulai ayam sebenarnya, nasi 4 untuk 4 orang makan :) Sungguh, semua sedap. Ani sangat-sangat puas hati. Rasa yang sepatutnya ada memang ada.




Masha Allah sedap sangat. Ani siap berteka teki apa lagi dia letak dalam tom yam. Sungguh tak puas hati, nak taw jugak hehe. Possibility untuk Ani datang lagi memang cerah hehe

Ani mesti dapatkan resepi tom yam dia. Try and error. :D :D


Kami Iftar/ 2015
Muka selepas kekenyangan yang tak kemas meja lagi hihi

Kesimpulannya ,datanglah ke Absolute Thai, Anda pasti takkan menyesal!

Semoga Terhibur! :)


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee & Tawaran Menarik?

Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. Wah, best ni..boleh ajak suami try bila ke KL nanti :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh, pergilah Riza, memang sedap :D

      Delete
  2. mahal kan kat sini. rasa pernah pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikut betul, terasa jugak tapi kita ikut langkah kaedah berjimat hehe :D

      Delete
  3. pernah makan kat sini, rasa dia memang terbaik dan pure thailand punya. Mahal tu memang mahal sekali sekala kan. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Adarain! Sedap sangat. Rasa macam nak bawak family makan sini :D

      Delete
  4. salam ani ..
    wlupun aby dah kerap mkn tomyam di siam ..
    tp bila ada org ckp ada kedai tomyam sedap tentu nk cuba juga

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…