Skip to main content

5 Tips Mudah Ikhtiar Bagi Demam Denggi

Sejak kebelakangan ni kes denggi semakin menjadi-jadi

Tempat kawasan rumah Ani lepas sorang, sorang kena 

Pastinya, mama Ani kata nyamuk aedes keluar pada waktu pagi dan maghrib wallahualam

5 Tips Mudah Bagi Ikhtiar Bagi Demam Denggi


5 Tips Mudah Ikhtiar Bagi Demam Denggi


  • Minum air masak atau suam sekurang-kurangnya 3 liter. Kebiasaannya, orang menganjurkan untuk mengambil 100 Plus, mengikut pengalaman ahli keluarga Ani yang pernah mengalaminya, ia sama sekali TIDAK boleh mengambil 100 plus. Masa tu, Ani tukarkan airnya dengan Performance Drink
  • Buat Sup Ketam untuk si pesakit dan beri makan kepada si pesakit. Sup Ketam itu perlu dihirup oleh pesakit yang mengalaminya
  • Selain daripada Sup Ketam, Jus Daun Betik juga sangat disarankan di ambil bagi pesakit.Cara nya ambil daun betik matang, tumbuk sampai lumat kemudian ambil jusnya. Bagi satu sudu kecil jus daun betik pada pesakit
  • Ambil tembikai dalam kuantiti banyak. Kenapa tembikai? Sebab tembikai salah satu buah yang menyejukkan badan dan mempunyai banyak air
  • Jus buah Kiwi pun bagus untuk diambil. Kisar buah kiwi kemudian minum

Pandangan Nutrisi Shaklee Apabila Seseorang Terkena Demam Denggi





Ingin dapatkan Supplement untuk Iktiar Demam Denggi? Cepat call@whatsapp Ani 014-7222642 hari ini juga. 



Pesan Sekarang


ATAU


Jadi Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri



Anda berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat menjadi pengedar. Kehadiran anda amat dialukan.


Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. Ikhtiar mencari kesembuhan itu penting.
    Ketika dan selepas sakit kenalah ambil langkah pencegahan, utamakan kebersihan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju. Itu paling penting

      Ambil langkah berjaga-jaga :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…