Skip to main content

Makan Secara Seimbang, Bukan Ikut Suka

Ops!! Tajuk entri tanjat gegirl hihi

Tapi betulkan, dah berapa lama hasrat nak turunkan berat badan?

Tapi tak turun-turun malah sedikit info, China dan Korea adalah negara yang kadar obesitinya rendah berbanding negara maju yang lain, tercabar tak?

Makan Secara Seimbang, Bukan Ikut Suka 

Makan Secara Seimbang, Bukan Ikut Suka

Bila makan secara seimbang, ianya satu langkah untuk penjagaan kesihatan keseluruhan

Laporan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mencatatkan bahawa jangka hayat kaum wanita di Jepun adalah 86 tahun dan lelaki 75 tahun.

Bayangkan, boleh tengok anak cucu cicit membesar :D

Cara Diet Sihat & Kesannya


  • Rawatan Moden
Rawatan Moden merujuk kepada spa dan pusat urutan. Cara yang mudah tetapi memerlukan wang. Antara rawatan yang boleh diambil adalah urutan vakum dan frekuensi radio. Tahukah Anda? Teknologi ini terbukti secara klinikal mampu memberikan kesan positif pada tubuh sebab mampu tembus diameter lemak bawah kulit dan lilitan paha. Best kan? :D

  • Tradisional
Tujuh rahsia dapur masyarakat Jepun adalah makan utama mereka mesti dalam hidangan soya, ada ikan, sayur-sayuran, nasi sebagai pengganti roti, pencuci mulut dan makan dalam kuantiti sedikit. Senaman perlu ada untuk kekalkan bentuk tubuh. Pakar kesihatan mengatakan bahawa karbohidrat diperlukan untuk tenaga, maka pengambilan harian bersamaan dengan 130 gram karbohidrat :)

  • Makanan Tambahan
Makanan tambahan seperti dalam bentuk kapsul, serbuk atau cecair memang popular kan? sebab ia langkah paling senang untuk kurus dengan kesibukan masa bekerja. Boleh ambil makanan tambahan tetapi perlu mengandungi vitamin, mineral, botani, asid amino (ehem ESP hihi) sebab ini adalah unsur-unsur penting untuk berdiet. 

  • Pembedahan Sedut Lemak
Cara ini memang mahal tetapi tujuan utama kaedah ini adalah untuk kembalikan saiz tubuh asal dan bukannya mengurangkan berat badan. Faham kan? Di sebabkan itu jugaklah, kaedah rawatan sebegini sesuai untuk mereka yang sihat dari segi berat badan normal.

Tengok Bagaimana Ibu Muda Ini Kurus Dengan Cepat Tanpa Menyusutkan Susu Badan


Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

Ingin dapatkan Makanan Tambahan yang Puan Salwa ambil untuk turun sehingga 20 kg? Cepat call @ whatsapp Ani 014-7222642


Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda



Anda berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat di alukan

Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"


Comments

  1. bagus info ni..
    setuju sangat.. zaman sekarang semua orang kena ambik makanan/minuman tambahan untuk kekal cergas dan sihat..... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga Bermanfaat :) Makanan tambahan untuk lengkapkan nutrient yang hilang pada tubuh.:)

      Delete
  2. salam aidilfitri kak Ani...

    betul, makanan adalah salah satu 'kunci' kesihatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidilfitri Kak!

      Betul,jaga perut hehe :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…