Motivation & Recognition Rally with Raya Celebration di Shah Alam Convention Centre

28 hb yang lalu Shaklee telah mengadakan Motivation & Recognition Rally SACC

Ini adalah untuk memberi pengiktirafan sekaligus memberi motivasi kepada Leaders yang berada dibawah naungan Shaklee.

Bestnya adalah , ada 2 Master hebat yang berkongsi pengalaman dan kejayaan mereka di dalam bidang Shaklee.


Master Hadhatina & Master Farihah


Motivation & Recognition Rally



Program bermula pada pukul 2 dan berakhir pada 6.15 petang begitu. 

Sangat seronok kerana dapat tengok Master-Master hebat di depan mata. Ramai master yang turun hari tu, tetapi yang berkongsi pengalaman mereka di atas pentas adalah Master Hadhatina dan Master Farihah.

Dengar ucapan mereka, bersemangat rasa. Ya, Saya tak salah jalan. Ini adalah jalan yang terbaik untuk saya.

Recognition adalah untuk mereka yang telah naik ke tahap seterusnya. Bermula dengan Supervisor, Senior Supervisor, Coordinator, Senior Coordinator, Key Coordinator dan akhir sekali Master.

Programnya menyeronokkan kerana terdapat cabutan bertuah. Ada yang dapat Collagen & Vivix sekali taw. Jelez I, sebab tak dapat huhu tapi sebenarnya semua adalah rezeki :)

Perkongsian Gambar Sekitar Motivation & Recognition Rally


Keluarga Shaklee


Ramai kan? Maaf gambar tak clear.Tapi nak cerita punya ramai tu sampaikan ada yang berdiri walaupun sudah ditambah kerusi. Thumbs up keluarga Shaklee! Ramai hadir untuk mendengar motivasi sekaligus meraikan pengiktirafan dalam berShaklee


Keluarga Infinity


Gambar saya dan Kak Ila. Kami dalam keluarga Infinity :)




Satu ayat yang Ani suka daripada perkongsian Master. Nak bergerak atau Nak beri Alasan? Choose


Motivation & Recognition Rally


Shaklee merubah hidup Hafiz dengan keizinan Allah. Dari seorang yang ketika itu susah, badannya berisi. Sekarang, hidupnya lebih sihat, badannya menunjukkan penurunan dan incomenya telah mencapai 4 angka.



Motivation & Recognition Rally


Perkongsian dari Master Farihah. Daripada gadis ini seorang yang pemalu, tak nak keluar rumah kerana wajahnya. Sekarang dia dapat kulit yang cantik, keyakinan diri bertambah juga income nya sekarang 5 angka. Semuanya bermula dengan diri sendiri. Langkah pertama penting kan! :D


Master Hadhatina

Ini adalah Master Hadhatina. 5 Basic Rules dalam Shaklee Business


Perkongsian Master Farihah & Master Hadhatina


Master Farihah

  • Dalam berShaklee, kita tidak berkongsi kejayaan seorang diri sahaja, kita berkongsi kegembiraan dan memberi manfaat kepada yang lain
  • " Sesungguhnya kefakiran itu hampir mengundang kepada kekufuran"
  • Duit akan datang kejar kita jika kita niat untuk bantu orang dengan penuh keikhlasan
  • Focus

Master Hadhatina

  • Bulatkan tekad dan stay focus!
  • Doa dan Tawakal. Pergantungan hanya pada Allah. Buat apa yang patut kita buat, selebihnya yang memberi adalah Allah
  • Allah sangat suka kita berdoa dan sangat suka kita rapat dengan Dia.
  • Perjalanan 1001 langkah, bermula dengan 1 langkah yang pertama.

Kesimpulannya; Ani faham, semua yang hebat dalam Shaklee adalah mereka yang mempunyai sifat yang sama , 2 kaki, 2 tangan,  2 mata . Yang berbeza adalah usaha dan semangat mereka untuk membantu orang lain, pengharapan mereka kepada Allah juga percaya diri. Bukan duit yang dikejar tapi keredhaan Allah dalam melaksanakan pekerjaan itu yang dicari.

Gambar Jelez ;P


Anuar Zain

Jangan jelez na, Gambar semata. Lelaki ini hihi


Dining Hall

Yang ni perlu jelez. Shaklee beri makan free kepada yang hadir pada Motivation & Recognition Rally di SACC :)



Ada perkara yang mencuit hati Ani ketika di dining hall ni apabila :

Waiter A : Diorang ramai-ramai ni apa ye? (nada teruja) 

Waiter B : Shaklee. Penjagaan kesihatan tu, 

Waiter A : Diorang yang susu tu yeh?

Waiter B : Ha! Yelah susu. Susu tu (nada yakin dan gembira)

Tahu tak, apa yang dimaksudkan dengan Waiters terbabit?

Promosi Oktober 2014

Ini yang di panggil "susu" hehe. Sebenarnya ESP ini bukanlah susu tetapi ia adalah soya.  ESP sangat Terkenal kan?


Anda ingin ber ESP?

Lebih jimat jika Anda menjadi Ahli Shaklee

Jadi Ahli Shaklee

Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?


 Pesan Sekarang


atau


sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID ; 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram : Luvsupplements

"keriangan berShaklee dikongsi bersama"

Comments

  1. Tahniah untuk semua & salam Aidil adha yani...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih, Selamat Hari Raya Aidil Adha juga, Semoga diberi keberkatan hidup dan bahagia di samping keluarga yang tersayang Amin :)

      Delete
  2. Wahhh Ani.....terbaiklah entry ani ni....akk sepatutnya jelez dgn ani...sgt rajin n komited!!tahniah ani.....sejujurnya akak perlu ikut langkah ani ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah Kak Ila jugak! Kak Ila Hebat :) Jom kita usaha sama-sama. Ke Bintang! ^-^

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid