Skip to main content

5 Sebab Kenapa ESP Menjadi Produk Terkenal Shaklee


Bila berbicara tentang ESP

Ani tahu pasti orang tahu ianya adalah produk Shaklee

Sehinggakan ada sesetengahnya hanya tahu bahawa Shaklee itu ESP je. TAK! :)

ESP adalah salah satu supplement yang terdapat di dalam rangkaian produk Shaklee.

5 Sebab Kenapa ESP Produk TerMasyhur 

ESP Shaklee

Sebelum berbicara lebih lanjut, ESP ini bukanlah susu sebaliknya ESP ini adalah soya :)

Istimewa ESP adalah :


  • Ia dari kacang soya yang tumbuh membesar secara organik
Faktor ini sangat memainkan peranan penting kerana jika kacang soya itu ditanam secara kimia , ia menyebabkan nutrisi dalam kacang soya itu berkurangan. Sangat penting memilih tumbuhan yang membesar secara organik. Pesticides, Fungicides dan Herbicides tidak digunakan sepanjang proses tumbesaran soya.

  • Soya ESP adalah Non-GMO
Tahukah Anda, jika soya itu di buat daripada  genetically modified organism, toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan dalam sel tumbuhan. Non Genetically Modified Organism lebih organik, lebih segar dan lebih bagus dari segi nutrient yang terkandung di dalamnya.

  • Soy Protein yang mengandungi 9 asid amino perlu
Badan  sangat memerlukan 9 jenis asid amino yang diperlukan bagi tubuh untuk penghasilan hormon, sebagai jus penghadaman, antibodi dan enzim. Jika badan kekurangan satu asid amino, sistem imun akan terganggu sebanyak 30% dan kesannya  fungsi badan juga turut terganggu. 

  • Proses pembuatan soy protein tanpa pemanasan 
Asid amino sangat sensitif dengan suhu yang panas. Apabila asid amino terkena dengan suhu panas, penyerapan nutrient berkurangan sehingga 50 % . ESP di buat tanpa pemanasan dan memberikan anda penyerapan nutrient yang optimum.

  • Soy Isolate di tambah dengan unsur kalsium
Kajian mendapati bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang. Atas sebab itu, unsur kalsium sangat diperlukan secara secukupnya dan perlu di campurkan kedalam soy protein bagi menuetralkan kembali serbuk soy. Kebanyakan pengeluar  tidak menambahkan kalsium yang secukupnya ke dalam protein.


Kelebihan ESP Shaklee



  1. Membaiki masalah rambut gugur atau beruban
  2. Baik untuk penyakit jantung
  3. Membantu mengurangkan kedutan
  4. Membantu masalah migrain, insomnia dan tekanan
  5. Pengambilan asid amino yang kerap merupakan tips untuk awet muda
  6. Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun
  7. Membantu mengurangkan risiko osteoporosis
  8. Merangsang pembentukan semula kulit dan otot
  9. Membantu merendahkan paras kolestrol
  10. Mengandungi Isoflavone yang baik untuk hormon wanita

Promosi Oktober ESP Shaklee




Promosi Oktober : Beli 6 Percuma 1


Apa yang anda akan dapat dengan Promosi Oktober?


  • Free 1 tong ESP (bernilai RM150)
  • Free Membership (bernilai RM65)
  • Cash back next month RM36

TOTAL PENJIMATAN : RM 251



Lebih jimat jika Anda menjadi Ahli Shaklee



JAdi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangakaian produk Shaklee?


Pesan Sekarang


atau


sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram : Luvsupplements


"keriangan berShaklee di kongsi bersama" 

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…