Skip to main content

Saya Anak Pak Cik Mohd

Wah gitu, entri ni nak tulis pasal diri sendiri je

Mana taw kita serupa, Wah Gitu!!

Siapa Saya? Saya Anak Pak Cik Mohd :)



Baik, budak comel di atas ini bukan saya hihi ;P

Ani masa kecik tak secomel ni, comot ada, lari sana lari sini, panjat sana panjat sini. Rutin harian bersama geng saya yang super cool dan super hebat!Awesome!!


Serba Sedikit Tentang Ani


  • Ani anak sulung
  • Ani baby pramatang (boleh claim tak ani sebenarnya muda setahun :P ) Perasan! 
  • Ani budak botol nescafe sebab masa lahir besar botol nescafe (sungguh tak tipu, tanyalah mak Ani hihi )
  • Budak Key Ell (hihi sebenarnya sama je KL, ke mana-mana ke, sama je yang buat kita lain bagaimana kita dan sikap kita kan? :) )
  • Ani suka chezzy wedges. Sungguh! Sedap hingga menjilat jari
  • Ani suka kaler purple tapi baju Ani banyak baju merah. Kalau hadiah pun dapat kain merah atau kearah kemerah-merahan juga hehe. Pergi kedai beli kain pun jurujual akan suggest Ani kaler merah. Sudahnya, sekarang Ani tak tanya orang ,Ani main amik je Ani nak kaler apa kecuali pandangan mereka diperlukan apabila mata tak taw nak pilih dan kebiasaannya pilihan mereka yang sesuai untuk Ani Merah walaupun yang Ani tunjuk takde warna merah huhu
  • Ani suka rose biru. Cantik! Lain dari yang lain
  • Ani suka main basikal!!
  • Ani Degree in Islamic Banking
  • Ani Jual Shaklee hihi (Sempat)
  • Ani suka suara Sheikh Mishary Rashid, sedapnya dia baca Al-Qur'an. Sungguh!

Sifat Ani


Boleh tak kata ada sifat Ani kat sini, Siapa lahir November, kita geng!! :) 



Ada yang kebetulan betul betul betul  (wah gitu sebenarnya banyak betul) tapikan badan yang sasa memang tak betul!!

Aiya, I kan perempuan, memang tak sasa. I comel-comel je taw hihi

Tapi Ani memang degil. Nampak macam ikut, tapi sebenarnya degil

Sesuai jadi doktor? Tapi Ani bukan doktor.Ani dalam finance sekarang ni huhu. Boleh claim tak jual Shaklee kira sipi-sipi ke arah doktor? hehe

Ani Dan Shaklee


Ani mengenali Shaklee dan jadi Ahli Shaklee pada bulan November 2013. Dan anda perlu tahu Ani suka guna Shaklee dan nak kongsikan kebaikan Shaklee kepada semua :D 

Takde lagi lepak-lepaking baca komik, (ada sekadar 1 buku lepaskan rindu hihi), Hanamichi huhu,  takde tengok wayang tiap bulan, karaoke dah lama tak jejak (harus taw, Ani wakil kolej kediaman masa kat U untuk menyumbangkan suara hehe) Suara peti emas buluh perindu ;P  Banyak masa Ani habiskan dengan perkara yang lebih baik. Beriadah itu bagus (sekali sekala) tapi kalau asyik beriadah, itu bukan beriadah, itu namanya buang masa huhu

Alhamdulillah Ani suka kehidupan Ani sekarang
Ani rasa lebih bernilai seiring dengan peningkatan usia hehe

Begitulah serba sedikit tentang Ani :)

Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?


Lebih jimat jika anda menjadi Ahli Shaklee

Jadi Ahli Shaklee


Untuk pesanan serta maklumat lanjut: 

sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram : Luvsupplements

"keriangan berShaklee dikongsi bersama"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…