Skip to main content

Alternatif bagi mereka yang ingin berhenti merokok!



Bila sebut tentang rokok, Ani taw ianya amat sensitif.

Sebabnya Ani taw dan Ani yakin pasti ramai yang di luar sana dalam hati pasti nak berhenti rokok. Pasti!

Cuma kadang-kadang kedah dan iltizam tidak berapa kuat.

Rokok


Ani sebenarnya cuba selam hati mereka yang merokok

Jujur, Ani sangat alert dengan bau rokok. Sangat alert sampaikan siapa yang heavy smoker, Ani tak boleh dekat dengan dia, sebab nanti Ani akan pergi ke toilet. Ani memang tak boleh tahan dengan bau rokok yang lama. Dan Ani taw kat luar sana, pasti ada juga yang sama dengan Ani. Bukan sengaja tapi memang tak boleh. Maaf tetapi sungguh!

Dan Sungguh, percayalah! Mereka yang hisap rokok memang nak berhenti rokok. NAK! (survey daripada ani tanya kawan-kawan Ani)

Lagi-lagi dekat kotak rokok ada gambar janin kan, mereka selalu kata kalau beli rokok, minta tukar rokok. Mereka nak berhenti tapi tak taw bagaimana.




kerana ketagihan dan bahayanya merokok




Video menunjukkan keadan paru-paru si Perokok


Cadangan Supplement Berikhtiar Untuk Berhenti Rokok



Vivix



Vivix mengandungi 4 bahan aktif yang tinggi dengan kandungan Resveratrol dan Polifenol yang lain untuk penjagaan kesihatan dari peringkat sel.


Testimoni Vivix Untuk Berhenti Rokok



Vivix Untuk Rokok


Jom ambil tindakan segera

Untuk penjagaan kesihatan diri juga keluarga.




Jadi Ahli Shaklee



Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?



Pesan Sekarang


atau


sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram : Luvsupplements


"keriangan berShaklee dikongsi bersama"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…