Skip to main content

Set Gabungan ESP Shaklee

Tahukah Anda?

Setiap hari kita mengambil makanan lauk-lauk yang mengandungi sumber protein seperti ayam, daging, telur , ikan , kekacang dan banyak lagi.

Tetapi, suhu yang panas menyebabkan protein sangat mudah termusnah seperti ikan yang digoreng.

Di sini pengambilan ESP sangat penting bagi memastikan tubuh mendapat sumber protein yang lebih berkualiti sekaligus membantu dalam penjagaan kesihatan badan.



Kelebihan ESP


Set Gabungan ESP Shaklee

ESP Shaklee

ESP + VITAMIN E

Vitamin E adalah vitamin antikosida.  Ia mampu menaikkan seri muka dan kulit cantik tanpa make up (natural beauty). Selain itu, Vitamin E boleh dijadikan sebagai masker bersama ESP.


ESP + GLA COMPLEX

GLA bertindak untuk mematangkan telur atau ovum sebelum proses ovulasi. Apabila ovulasi berlaku, telur keluar matang dan boleh di senyawakan oleh sperma.

Set ini adalah set yang paling asas untuk mereka yang ingin hamil.Tetapi, jika mempunyai bajet yang lebih besar disarankan untuk mengambil set hamil lengkap.Selain berikhtiar untuk hamil, ianya juga membantu untuk mendapatkan kulit muka yang cantik.


ESP + ALFALFA COMPLEX

Alfalfa bertindak sebagai milk booster iaitu membantu meransang pengeluaran susu dengan kaedah penyusuan yang betul. Alfalfa bertindak balas dengan hormon penyusuan iaitu hormon estrogen. 

Ia membantu dalam memeriahkan pengeluaran susu dan BONUS untuk si ibu bagi menganjalkan payudara, punggung dan pengambilan yang berterusan membantu mencantikkan kulit anda dan juga bayi.


ESP + LECITHIN

Lecithin bertindak sebagai pengemulsi semulajadi iaitu bertindak sebagai detergent ke atas lemak-lemak dengan memastikan lemak-lemak terapung dalam saluran darah dan tidak melekat pada dinding membran. 

Lecithin tugasnya sebagai menguraikan lemak secara kecil-kecilan. ESP membantu dalam memberikan rasa kenyang yang lebih lama sekaligus membantu pengawalan pemakanan anda. Lecithin juga bagus di ambil untuk ibu menyusu yang mempunyai masalah clogged duct.

ESP + OMEGA GUARD

Ianya membantu dalam mengurangkan risiko keguguran dan mengurangkan risiko bayi pra matang, di samping itu juga ia membantu meningkatkan perkembangan otak bayi sejak dalam perut ibu lagi.

ESP + ZINC COMPLEX

Gabungan ini pula sesuai bagi ibu-ibu yang rambutnya gugur selepas bersalin atau mereka yang mempunyai masalah rambut gugur serta  mempercepatkan luka bersalin /pembedahan.

Ia membantu menghilangkan kesan strecth mark dan luka pembedahan. Membantu menganjalkan perut, dan tubuh yang menggeleber selepas kehamilan serta mempercepatkan pembaikan luka.


ESP + PERFORMANCE DRINK

Performance Drink mengandungi potassium, kalium dan natrium yang akan menampung kembali tenaga yang terhidrat semasa proses perpeluhan berlaku.
Ianya mampu memberikan tenaga dan mengenyangkan perut . Ianya sesuai bagi mereka yang mengalami gastrik ataupun yang sedang berpuasa.


ESP + B-COMPLEX

Gabungan ini bagi mereka yang mudah letih dan sering rasa tidak bertenaga.Sesuai bagi mereka yang ingin rasa bertenaga sepanjang hari.


Lebih jimat jika Anda menjadi Ahli Shaklee

Jadi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?


Pesan Sekarang

atau


sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb@Instagram : Luvsupplements


"keriangan berShaklee di kongsi bersama"

Comments

  1. Memang vitamin shaklee bagus untuk kesihatan semua orang...dengan semua tips tips ni harap menbantu semua orang unutk jadi lebih sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah Amin. Jom jaga kesihatan bersama :)

      Delete
  2. memang banyak kelebihan produk shaklee ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan! Ani gunakannya pun Alhamdulillah, nampak kesan dari segi kesihatan :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…