Skip to main content

Cebisan Kenangan Ketika Di Sekolah Rendah


Bila sebut tentang sekolah rendah,

Ya inilah zaman kegemilangan

Tanpa perlu risaukan apa-apa melainkan buat salah dan tak siap kerja sekolah huhu


Kenangan Ketika Di Sekolah Rendah 


Kalau tanya Ani, perkara ni yang Ani tak boleh lupa sampai bila-bila

Masih segar dalam ingatan, 

Tapi, cerita ni bukan di dalam sekolah rendah tapi semasa nak bergerak ke sekolah 


Kasut


Bata

Zaman Sekolah memang pakai kasut Bata , setia! ^-^V hehe 


Cerita Kasut


Begini ceritanya, Ani selalu pergi ke sekolah dengan kawan Ani . Senang panggil, namanya Ila.

Ila muda setahun dari Ani, kami berjiran dan sekolah yang sama.

Ani tinggal flat, jadi sebelum ke sekolah mesti lalu rumah Ila dan pergi sekolah sama-sama

Satu hari :) :) :)

Seperti biasa, dah siap Ani kunci pintu (kami memang dah ditinggalkan duduk rumah sendiri urus diri sendiri. Kalau tak silap peristiwa ni berlaku masa Ani darjah 3)

Ani pun pergi rumah Ila, tunggu Ila pakai kasut, kunci pintu dan gerak sama-sama. Tapi masa Ila tengah pakai kasut, Ani ada kata dengan Ila, "Ila, hari ni sejuk kan? " (waktu tengahari ye time tu)

Lepastu bla..bla (berborak seperti biasa)

Ila pun dah siap, kami pun gerak,

Dan Ani ingat lagi, Ani kata kat Ila, "Ila, aku rasa sejuk la hari ni,, kaki aku pun sejuk"

Dan kami terus berborak dan berjalan sampai tangga nak turun tiba-tiba Ila jerit "weyh Ani, ko tak pakai kasutlah!"

Ani pun tengok. A'ah, pakai stokin je, Berlari balik rumah pakai kasut!!

Hahaha.Bayangkan kalau Ila tak cakap, sampai sekolah agaknya baru perasan . Senget!!


Sejuk sangat haritu! hihi

Kenangan yang memang Ani tak boleh lupa. hihi. Apa yang di fikir pun tak taw huhu


Ani pasti ramai yang ada kenangan mencuit hati ketika di sekolah rendah. Kalau tanya Ani, inilah dia. 

Cebisan kenangan untuk di kongsi bersama.

Ila kawan Ani dari kecik hingga kini. In sha Allah sehingga akhir hayat :)


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?

Lebih jimat jika Anda menjadi Ahli Shaklee


Jadi Ahli Shaklee



sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb@ Instagram : Luvsupplements



"keriangan bershaklee di kongsi bersama" 

Comments

  1. sy pun pengguna setia bata.. sampai lah habis sekolah mmg kasut bata aje. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! tak pandang brand lain hihi. Kita geng, hehe . :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…