Tuesday, 9 September 2014

Tips Dan Cara Kreatif Menghidangkan Epal Dan Buah-Buahan Kepada Anak Anda .

Pening memikirkan anak-anak yang enggan makan buah-buahan?

Malah, mereka lebih suka makan junk food dan sebagainya.

Ketahui, Tips Dan Cara Kreatif Menghidangkan Epal Dan Buah-Buahan Kepada Anak Anda

tips hidangkan epal untuk anak


Jadi Role Model

Anak-anak suka menjadikan ibu bapanya sebagai role model sama ada baik mahupun buruk. Jadikan contoh dan tauladan yang baik dengan mengamalkan pemakanan yang sihat, makan buah-buahan bersama mereka serta lakukan aktiviti fizikal bersama-sama.

Tertarik Dengan Apa Yang Dilihat

Kanak-kanak mudah tertarik dengan apa yang dilihat. Aktifkan imaginasi mereka dengan potongan buah-buahan yang menarik supaya ia kelihatan seakan-akan snek yang seronok untuk dimakan. Untuk tambah menarik, selitkan beberapa elemen tambahan seperti candy marshmallows untuk menggalakkan anak-anak mencuba.

Bekerjasama Dengan Anak-Anak

Ajak mereka di dalam penyediaan makan di rumah. Ini bagi membiasakan diri mereka dengan persekitaran dapur, secara tidak langsung ibu bapa turut dapat meluangkan masa bersama anak mereka. Anak-anak pasti seronok apabila dapat menghasilkan potongan epal mengikut kreativiti mereka. 

Cara Potongan

Antara cara menarik perhatian mereka untuk makan buah-buahan adalah dengan memotong epal mahupun buah-buahan mengikut kehendak mereka mengikut kesesuaian buah untuk di potong. Pastinya, ianya menarik minat anak-anak untuk mencuba dan makan.

Kombo

Apa kata jadikan epal dan buah-buahan lain kelihatan seperti sandwich.Caranya, hiriskan epal kemudian sapu dengan peanut butter dan taburkan cip coklat. Pastinya , ia menarik perhatian anak-anak.


Jangan lupa Shaklee Meal Shakes

Shaklee Meal Shakes Untuk Anak


Bagi ibu bapa yang sibuk tapi dalam masa yang sama mahukan anak-anak mereka mendapatkan zat  dan nutrient yang terbaik. Apa kata, anda berikan Meal Shakes untuk membantu anak anda dalam segi imun, fokus dan selera makan.


nutrient Meal Shakes


Promosi September 2014 Beli Meal Shakes 3 dapat 4

Berikan nutrient yang terbaik untuk anak anda!
Lebih jimat jika anda menjadi Ahli Shaklee.


Jadi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?

sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb@Instagram : Luvsupplements

"keriangan berShaklee di kongsi bersama"

No comments:

Post a Comment

Vivix Membantu Untuk Dapatkan Kulit Cantik

Sebelum kita pergi ke Vivix untuk kulit cantik Saya jumpa fakta ini Membuatkan saya tersenyum~ngee Apa Benar Fakta Ini? ...