Collagen Yang Tidak Patut Anda Lepaskan!

Ani pasti ramai yang mencari-cari collagen 

Tak perlu ani terangkan apa itu collagen kerana Ani pasti ramai yang tahu collagen mampu membuatkan kulit kita menjadi cantik , lembap dan berseri.

Jika anda adalah pencari collagen :) :

Shaklee Collagen Powder Adalah Collagen Yang Tidak Patut Anda Lepaskan!


Shaklee Collagen PowderSeperti mana yang Ani terangkan , Shaklee Collagen Powder menggunakan Sisik Ikan Merah dan istimewanya Shaklee Collagen Powder mempunyai Kelebihan dan Kebaikan Yang Sangat Sesuai Untuk Kulit Dan Tubuh dari bahan semulajadi.sisik ikan merahPersoalannya, Ada Apa Dengan Sisik Ikan Merah Sehingga Shaklee Menggunakannya Sebagai Bahan Utama? 

Sisik Ikan Merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen binatang.

Ikan Merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Sekaligus, Ikan Merah menjadikan ia sumber kolagen yang sangat tahan lasak. 

Ciri-Ciri Ikan Merah 

 • Sangat lasak dan elastik
 • Kepaduan sel yang sangat tinggi
 • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
 • Jisim molekul yang sangat rendah untuk penyerapan unggul

Bagaimana Shaklee Collagen Powder Memberi Penyerapan Unggul?


Apabila Shaklee Collagen Powder memberikan anda jisim molekul serendah 1000 dalton. Molekul 1000 dalton adalah keadaan yang sangat baik kerana ianya paling rendah dan stabil untuk memberikan anda penyerapan yang unggul pada kulit.

Molekul yang besar akan membuatkan ianya berputar-putar dan sukar untuk di serap.

Bagaimana dengan jisim molekul 500 dalton?

500 dalton ianya dikira sudah di kira tidak stabil bagi penyerapan kolagen ke dalam tubuh.

Apakah Bahan Lain Selain Sisik Ikan Merah Yang Membuatkan Shaklee Collagen Powder Istimewa? • Ekstrak Biji Benih Camelia Japonica
Ekstrak Biji Benih Camelia Japonica mengandungi Asid Oleik iaitu sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas.


 • Ekstrak Pfaffia
Pfaffia digelar sebagai ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak Biji Benih Camelia Japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghindarkan tisu badan dan  membuatkan kulit lembut, lembap dan rata.


 • Elastin Dari Kolagen Ikan


Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen Ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.

 • Vitamin C dan Vitamin B


Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan mengawal radikal bebas yang merosakkan kulit kita. Vitamin B pula membantu dalam metabolisme karbohidrat, lemak, dan protein  untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan dalam pengeluaran kolagen dalam sel.


 • Ekstrak Kerang-Kerangan


Glukosamina dariapda ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.


 • Lactobasilus Acidhopilus


Lactobasilus Acidhopilus ialah sejenis bakteria baik. Ia membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.


Testimoni Shaklee Collagen Powder 

Ani juga mengambil Shaklee Collagen Powder , apa yang lainnya adalah :

 • Wrinkle mata berkurangan
 • Rambut tumbuh dengan cantik dan jayanya
 • Pipi Ani boleh tiong tiong bila tekan
 • Tumit kaki jadi cantik ! Serious :)

Testimoni Collagen Powder


Penjimatan sehingga 20 % apabila anda menjadi Ahli Shaklee


Sememangnya Berbaloi-Baloi! 

Jadi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?


 Pesan Sekarang

atau


sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram : Luvsupplements


"keriangan berShaklee di kongsi bersama" 

2 comments:

Jangkitan pada luka bersalin, Jangan pandang remeh!

Berpantang selepas bersalin antara amalan sinonim di kalangan masyarakat kita. Ada yang masih berpegang teguh dan percaya kepada kepent...