Skip to main content

Vitamin C Kulit Cantik, Berseri, Nyata Jelita!

Anda kepingin untuk kulit yang cantik ?

Kulit cantik bukan sahaja menyejukkan mata yang memandang bahkan confidence level empunya diri juga semakin bertambah.

Vitamin C Dan Kulit Cantik

kaitan Vitamin C dan kulit cantik


Vitamin C sangat penting bagi kulit dan tubuh. Pada kulit, ia berfungsi sebagai penghasilan dan pengikatan kolagen. 

Untuk tubuh pula, ia menguatkan sistem imun dan bersifat antioksidan.

Mengikut Dr Mehmet Oz , "Vitamin C helps to reduce stress because it allows the body to quickly clear out cortisol, a primary stress hormone that increases sugars in the bloodstream "

Ani suka Vitamin C!


vitamin c kulit cantik

Bagi Ani Vitamin C ni mengeratkan ukhuwah! (boleh senyum seorang diri sekarang :D ) 

Sejak kecil mama memang memberikan anak-anaknya Vitamin C. Pernah sewaktu kecil, Ani bagi pada semua kawan-kawan Vitamin C dengan membawa maksud Vitamin C memberi tenaga semasa bermain. Seperti kami lah yang paling kuat ketika itu.

Vitamin C bukan sahaja mencantikkan kulit malah ia  menguatkan sistem imunisasi dan baik bagi pembentukan tulang, gigi dan rawan yang sihat.

Customer Ani Duta Shaklee! Eh!!


Ceritera ini membuatkan Ani tersenyum. Dia mengambil Vitamin C sememangnya untuk kulit dan gigi. Tetapi apa yang terjadi. dia dipanggil Duta Shaklee selepas pengambilan konsisten bersama Vitamin C. Kulitnya lebih cantik, jerawat tiada dan tiada lagi kulit kusam di mukanya. 

Paling seronok, apabila kesan pada wajahnya membuatkan rakannya juga turut mengambil Vitamin C Shaklee sekarang tanpa dipaksa.

Wajahnya Ani tidak letakkan di sini kerana atas permintaan customer Luvsupplements :)


Pengalaman Berhari Raya Bersama Vitamin C


Perkara ini berlaku pada raya tahun ini (2014) . Masih segar ceritanya :)

Ke mana Ani pergi pasti Ani bawa supplement Shaklee untuk kegunaan sendiri dan keluarga. Sepupu dan mak cik Ani telah memakai masker Vitamin C Shaklee.Harus diketahui, Vitamin C Shaklee sambil di makan setiap hari, ianya juga boleh di buat masker. 

Selain kegembiraan dan keterujaan mereka yang memakai. Hasilnya telah menggembirakan Ani apabila mak cik Ani telah mengatakan bahawa "pakai benda ni kulit jadi lembut kan?"

See? masa tu belum lagi dia mengambil Vitamin C sebagai vitamin harian, baru berjinak memakai masker, dah rasa lain pada kulitnya.

Kelebihan Vitamin C Shaklee 


Vitamin C Shaklee adalah vitamin di mana ianya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam menggunakan sistem perlepasan berkekalannya.

Fakta yang perlu anda tahu adalah 1 tablet SR Vita-C 500 mg bersamaan dengan ekstrak Vitamin C dari 7 setengah biji Oren (high quality orange fruit)

Tanya Ani, tak sanggup Ani nak ambil 1 hari 7 setengah biji Oren. Tak terlarat nak mengambilnya. Apa yang Ani buat adalah dengan pengambilan 1 tablet Shaklee Vitamin C setiap hari untuk kulit cantik beserta tubuh yang sihat.

Bagi Yang Benar- Benar Mementingkan Kecantikan


  • Sumber Kolagen adalah paling penting apabila kita semakin tua, di mana kolagen kurang di bina pada badan

  • Vitamin C membantu dalam penghasilan dan pengikatan kolagen

  • Vitamin E membantu dalam melawan radikal bebas dari alam sekitar, pendedahan cahaya matahari, rokok, alkohol dan tindak balas kimia dalam tubuh

  • Vitamin A pula membantu dalam membina tisu badan, penyembuhan juga anti penuaan


Jangan lupa promosi Collagen Shaklee beli 6 dapat 7 bagi September 2014Jadi Ahli Shaklee lebih berbaloi :)


jadi ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?

sms/whatsapp Ani : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
Fb @ Instagram : Luvsupplements


"Keriangan berShaklee di kongsi bersama"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…