Skip to main content

Saya peminat Setia Hanamichi Sakuragi

Jika anda peminat anime Jepun dan sukakan komik,

Pasti anda mengenali  Hanamichi Sakuragi dalam kartun SLAMDUNK !!! (Sila ikut intonasinya ye hihi)

Ani sangat sukakan Hanamichi ni.Selain daripada sifatnya yang keras kepala, baran, tak berapa nak bijak tapi dia punya karakter yang sangat gigih. Perlu diketahui, dia sangat jelez dengan Kaede kerana Kaede punya skill yang hebat hehe


Hanamichi Sakuragi 




Ini  Hanamichi nye hehe

Ketidakbijaksanaan nya tergambar di sini hihi



 hahaha



Ani sangatlah suka dengan kartun ni dari dulu  sampai sekarang (ye dalam hati hihi), kalau ada sesiapa yang suruh Ani nyanyi lagu tema Slamdunk. Ye, Ani ingat hihi. Balik rumah masa belajar dekat U, menggagau tengok ada tak channel kat tv tayang kartun Slamdunk. Kalau takde, tenetla hihi .

Ani sangat suka kartun ni. Kalau tengok kartun ni Ani jadi statik, tak gerak. Fokus hihi


Tapi tu dulu, 

Sekarang hobi Ani tambah lagi ilmu untuk Shaklee. (wah klasik sangat!! :P ) Bukan klasik tapi kebenaran. Benar!Hari ni dan saat Ani, mungkin masa yang dah lepas Ani tak perasan. Ani letak Shaklee sebagai hobi Ani. Sebab makin banyak Ani gali, makin banyak Ani tak taw, camner? Camner Ani nak bagi info yang betul, betul tak?

Mungkin Ani dah jadi Hanimichi sikit hihi, tapi kalau benda yang baik tak salah kan Ani tiru :P


P/s : Jangan tunjuk kartun Slamdunk depan Ani, Ani mungkin statik tanpa buat kerja pape huhu sadis!. 

Lagi satu nak bagitaw, Hanamichi ni sebenarnya orang yang betul taw. nak tengok orangnya?

Hanamichi

Disitulah hobi Ani dari dulu sampai sekarang (dalam hati) dan yang dibuat sekarang,

Motif sebenarnya buatlah apa yang kita suka, tanpa sesiapa paksa, ikhlas dari hati. :)


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?
Lebih jimat jika Anda menjadi Ahli Shaklee


 Jadi Ahli Shaklee



SMS / WhatsApp: 014-7222642
Shaklee ID; 1073895
pm on fb: Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram: Luvsupplements

"keriangan berShaklee di kongsi bersama"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…