Skip to main content

Nak Cantik & Nak Kurus Perlu Detox!

Apa ke benar cantik perlukan detox?

Tapi Apakah Detox?

Pentingnya Detox!

Detox adalah proses pembersihan dari segala macam kotoran dan racun secara tidak sengaja atau tanpa sedar ianya telah masuk di dalam badan dalam jangka masa yang lama.

Detox penting kerana ia memastikan sistem penghadaman usus bekerja dengan sepatutnya dan memastikan kulit bersih dan segar. Sekaligus, ia membantu memastikan sistem buah pinggang berjalan dengan lancar





 Apa itu Toksin?


Toksin adalah bahan buangan beracun dalam tubuh . Toksin sentiasa ada sama ada dalam udara yang kita sedut dan dari makanan yang kita ambil. Toksin dalaman adalah sisa metabolik yang dihasilkan oleh badan disebabkan daripada tekanan hidup dan pemakanan yang tidak seimbang.

Tanda -Tanda Toksin Berlebihan Dalam Badan


  • Sering letih, kurang bertenaga , sakit kepala, mulut berbau, badan berbau
  • Insomnia , mata merah
  • Daya tumpuan yang lemah
  • Alahan, masalah sinus, sistem imun lemah
  • Masalah dalam sistem pencernaan seperti sembelit dan kembung perut
  • Masalah sendi
  • Masalah kulit
  • Selulit, kenaikan berat badan 

Detox membantu dalam mengeluarkan segala toksin dalam badan sekaligus memudahkan penyerapan vitamin bagi tubuh.


Supplement Untuk Detox


 Herb Lax


Herb-Lax untuk detox. Membantu dalam melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.


Lebih Jimat Jika Anda menjadi Ahli Shaklee


Jadi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?

sms/whatsapp :014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram : Luvsupplements

"keriangan berShaklee dikongsi bersama"

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…