Skip to main content

Petua Mengurangkan Sakit Gigi Bagi Mereka Yang Takut Untuk Berjumpa Doktor!!


Sakit Gigi! Rasa Nak Nangis!!!

Nak jumpa Doktor, tapi takut!

Apa patut buat?

Petua Mengurangkan Sakit Gigi Secara Tradisional 


Sakit Gigi


Banyak petua sebenarnya untuk kurangkan sakit gigi, tapi kita bincangkan secara tradisional , Warisan khazanah dunia bertahun lamanya.

  • Bawang Putih
Bawang Putih adalah satu resepi yang digunakan untuk menyembuhkan gigi berlubang. 

Bagaimana caranya?

Ambil satu ulas bawang putih kemudian cincang dan ditaburkan sedikit garam kepadanya. 

Kemudian, Kunyah pada bahagian gigi sakit yang berlubang sampai rasa sakit hilang. 

Akhir sekali, kumur dengan air suam dah bercampur garam


Kenapa Bawang Putih?

Sebab Bawang Putih mengandungi zat yang mampu membunuh kuman dan bakteria yang terdapat pada gigi.


  • Garam
Garam kaedah biasa yang selalu kita buat . Mudah. Ambil garam dan campurkan dengan air suam, kemudian kumur.  


  • Ais batu
Ais batu membantu dalam  menghilangkan sakit pada gigi berlubang. Ambil ais batu, letak dekat kain buat secara tuam sekitar 10-20 minit bagi meredakan rasa sakit pada saraf gigi. In sha Allah, rasa sakit semakin hilang  


  • Cengkih
Cengkih bersifat anti-inflamasi, antioksidan dan antibakteria. Caranya, letakkan sedikit minyak cengkih ke kapas dan tempelkan pada gigi yang sakit atau campurkan beberapa titis minyak cengkih ke dalam gelas yang berisi air dan kumur.


Ani Guna Cara Moden! 


Percaya tak, Sakit Gigi Ani ambil Vivix .


Vivix

Vivix si merah yang very powerful!

Vivix ramuan 4 ekstrak botani melindungi dari peringkat sel.

Vivix terbukti 10X ganda lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol, dari bahan semulajadi tanpa pewarna tiruan dan perasa tambahan.

Kisah, Ani , Gigi & Vivix


Sebenarnya sebelum Ani operate gigi, Ani mengalami sakit gigi yang sangat sakit!.  Ani ada gigi lebih, jadi bila dia bersaing untuk mencari tempat tinggalnya dan penghidupannya, ia tersangatlah sakit!

Nak tak nak, Doktor kata memang kena operate. Sebelum menunggu hari untuk di operate, Ani  ambil 1 sudu setengah Vivix untuk kurangkan rasa sakit.

Alhamdulillah, 2 hari ambil Vivix, hilang sakitnya. :D

Kawan Ani,  Gigi & Vivix


Kawan Ani sakit gigi

Puas dia pulun macam -macam ubat kat kedai

Sudahnya,  Ani bagi dia ambil sedikit Vivix

Alhamdulillah, selang dua hari elok tak sakit

Alhamdulillah dengan izin Nya :)


Vivix Baik Untuk Kesihatan Keseluruhan


Vivix bukan saja boleh di ambil untuk sakit gigi tapi Vivix juga  untuk penjagaan kesihatan keseluruhan :D


Kelebihan Vivix


Nak Vivix untuk penjagaan kesihatan keseluruhan?

Lebih Jimat Jika Anda Menjadi Ahli Shaklee

Jadi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?


Pesan Sekarang

atau

sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani@Luvsupplements
fb@Instagram : Luvsupplements

"keriangan berShaklee dikongsi bersama"

Comments

  1. laa
    rupanya ada banyak cara nak hilangkan sakit gigi

    ReplyDelete
  2. cara yang moden lagi bagus...guna Vivix

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambil 1 sudu stgh Vivix. Alhamdulillah . Terima Kasih :D

      Delete
  3. Huhu...bagus la ada cara moden ni..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…