Skip to main content

Muka Berjerawat Di Hari Persandingan? Oh No!


Setiap bakal pengantin pasti menginginkan kecantikan dan kesempurnaan di hari persandingan

Namun, kadangkala kehadiran jerawat mengganggu semasa hari pernikahan dan persandingan

Bagaimana untuk menanganinya?

Say "NO" to Acne!



Pengantin Berjerawat


Jerawat ialah masalah kulit yang berlaku pada bahagian kulit. Kebiasaanya ia selalu muncul pada kulit yang berminyak

Faktor Terjadinya Jerawat


  • Sentuh Muka Dengan Tangan Yang Kotor
Kulit tangan sangat sensitif pada muka .Apabila dalam keadaan yang sibuk, kita tidak perasan bahawa tangan kita telah menyentuh muka sebelum sempat kita membasuh tangan.

  • Faktor Gaya Hidup
Gaya hidup pola yang tidak sihat seperti kurang tidur dan merokok apabila menjelang persiapan perkahwinan.


  • Faktor Pemakanan
Makanan yang banyak kandungan lemak dan kalori tinggi seperti kacang dan makanan bergoreng

  • Silap Dalam Memillih Kosmetik
Salah satu penyebab kepada timbulnya jerawat adalah disebabkan kesalahan dalam memilih kosmetik yang tidak bersesuaian dengan kulit .Seperti kulit kemerah-merahan, pori besar dan timbulnya jerawat

  • Stress
Tekanan dalam persiapan perkahwinan juga mampu menimbulkan jerawat kerana apabila stress, peningkatan kepada kadar androgen seterusnya penyebab kepada timbulnya jerawat


Cantik Tanpa Jerawat
Cantik Di Hari Bahagia


Set Jerawat Shaklee

  • Vitamin E
Vitamin E

Ia membantu mengurangkan parut, meningkatkan ketahanan sel kulit, mengelakkan tisu teroksida menyebabkan kulit gebu

  • Vitamin C
Vitamin C

Membantu proses pembaikan tisu terutamanya bekas jerawat dan parut. Ia juga mengandungi kolagen yang membantu dalam menguatkan sel kulit

  • B-Complex
B-Complex

Membantu dalam mengurangkan stress dan kelesuan, membantu wajah kelihatan lebih segar dan tidak kusam

Jangan biarkan jerawat mengganggu hari bahagia Anda

Persiapan untuk yang lebih sempurna

Lebih baik di tambah dengan Shaklee Collagen Powder


Lebih Jimat Jika Anda menjadi Ahli Shaklee

Jadi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?


Pesan Sekarang

atau


sms/whatsapp : 014-7222642
Shakle ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb @ Instagram : Luvsupplements

"keriangan berShaklee di kongsi bersama'

Comments

  1. bila jerawat timbul kat muka memang masalah besar...lagi lagi kalau ada majlis-majlis penting ketika itu kan

    ReplyDelete
  2. memang terbaik...vitamin shaklee bagus untuk kesihatan dan bagus juga untuk penjagaan kecantikkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul . Baik untuk kesihatan , kecantikan luar dan dalam. :D

      Delete
  3. stress memang mudah untuk mendapat..jerawat..kontrol emosi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kontrol emosi sangat penting supaya mengelakkan jerawat. Senyum selalu :D

      Delete
  4. terpaksa lah menghidangkan muka yg macam tu masa hari besar... apa nak buat... gambar pengantin kalau ada cacat sikit sini sana tak mengapa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah timbul time tu, terpaksalah. org datang walimatulurus nak tgk pengantin :D

      Tapi tak ley biar nanti macam cerita mah hehe (gurau viral di fb hehe :) )

      Delete
  5. Haha hujung - hujung tahun ini ramai yang nak langsungkan perkahwinAn, Jika ada masalah jeragat produk shaklee boleh menjadi penyelesaianya

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…