Skip to main content

Berat Turun, Menutup Mulut Longkang Yang Selalu Mengeji


Yang mengenali Ani pasti pelik bila pulak ko berbadan besar kan!

Ya, ini bukan cerita Ani namun cerita customer Ani

Saya Nak Kurus

Yang Baik Di Jadikan Panduan, Yang Buruk Di Jadikan Sempadan

Tak semua manusia berperilaku mengeji orang tanpa memikirkan perasaan orang lain

Namun, ada yang mengeji sebagai bahan ketawa

Persoalannya : "Adakah dia patung yang tiada punya perasaan?"

Semangat Ku Jatuh, Aku rendah diri


"Ya, Kalau boleh menyorok , aku menyorok!" katanya.

Ani mengenalinya dalam keadaan dia yang dah sangat teruk. Teruk kerana kata-kata orang dan kerana kurangnya ilmu.

Mulut yang bergurau menjadikannya sebagai bahan, jangan cakap! Murainya seperti mereka Raja-Raja-Raja dan Ratu  Universe (ada ke Raja? Biarkan! )

Rendah diri, Tunduk, Prestasi makin lama makin turun. Suara yang sangat perlahan apabila berkata. Ikat perut tak makan jangan cakap.

 Apa perlu "aku" buat?


Sungguh, persoalan ni bermain dalam kepala Ani

Apa perlu "aku" buat untuk bantu dia.

Dengan langkah berani dan penting niat Ani nak bantu dia , Ani kenalkan dia Set Kurus Shaklee

Orang kata Shaklee tak bagus!


Katanya begitu.

Ani peduli apa kan! huhu (Ani taw niat Ani, Ani harap sangat Allah bantu dia:)

Jadi, Ani kenalkan juga dekat Shaklee, Dia ambil.

Bukan Set Kurus Lengkap cuma Set Kurus Ekonomi Shaklee

Bagi Ani, Set Kurus Ekonomi pun takpe dan tips yang Ani bagi, kesungguhan dia, dia boleh untuk kurus!


Berat Turun 4 kg Hanya Guna 1 Set Kurus Ekonomi Shaklee


Alah, 4 kg apa ada hal sangat! mungkin sesetengahnya ada yang berkata begitu.

Tapi bagi Ani, syukur Alhamdulillah

1 bulan setengah turun 4 kg, Alhamdulillah

Paling penting, dia tak skip makan! Itu sangat penting!

Dia mula bergurau, tersenyum paling penting BANGGA dengan diri sendiri!

Bila boleh berdiri dengan gembira, nampak perbezaan bajunya, Subhanallah keseronokan berbual dengannya lain sangat.

Aku Tetap Akan Kuruskan Badan 

Alhamdulillah, ini yang Ani nak

Biar kurus secara selamat, sihat dan mesra alam :)

Mana Bunyi Lalat?

Mana bunyi dulu?? 

Yang menjatuhkan tanpa sedar?

Kata-kata manis yang sering dilemparkan kepada empunya diri?

Makin sayup dan makin kurang

Alhamdulillah,nampak perubahan :D

Set Kurus Ekonomi Shaklee





Testimoni di sini 
Identiti customer dirahsiakan atas dasar hormat kepadanya :)

Jom kurus secara sihat!

Lebih jimat jika Anda menjadi Ahli Shaklee

Jadi Ahli Shaklee


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?

Ingin Ani guide anda ? :)

Pesan Sekarang

atau

sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
fb@Instagram : Luvsupplements



"keriangan berShaklee dikongsi bersama"

Comments

  1. insayallah satu hari nanti saya akan mencuba yg ini... skrg saya sedang memperkuat tubuh saya untuk senaman tingkat tinggi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Moga dapat apa yang dihajati Amin :)

      Delete
  2. entri yang santai tetapi menarik..kreatif la ko..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, kita berkongsi cerita :)

      Delete
  3. bukan sesuatu yg mudah sebenarnya nak turunkan berat badan jika tanpa semangat dan kesungguhan...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Semangat dan disiplin , In sha Allah. Yakin Boleh! :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…