Tips Ani Kekal Kurus Walaupun Makan Banyak

Pernah dengar tak orang kata orang yang lahir Bulan November ni kadang-kadang susah untuk faham. Kadang-kadang Ani pun rasa begitu huhu Ani pun tak taw kenapa makan tapi tak naik-naik hohoho

Tapi, since ada yang tanya dan jelous katanya,

Mari Ani cerita cara makan Ani. Jeng Jeng Jeng

Cara Makan Haryani Yang Tak Naik Naik Badan


Saja je nak tunjuk gambar Anuar Zain hehe


  • Ani ambil sarapan pagi setiap hari
Macam mana keadaan sekalipun, pagi Ani tetap ambil sarapan pagi walaupun hanya buah atau roti dan apa sahaja yang ada di dapur. ~ngee. Sebaiknya banyaklah kuantitinya sebab pagi kan nak pakai tenaga banyak, tapi kalau tak banyak pun , Ani akan pastikan pagi Ani jamah walaupun sedikit.

P/s :  Pagi tadi Ani makan buah :)


  • Ani makan sedikit tapi berulang kali
Ini memang tak di nafikan. huhu Nak taw satu cerita tak? Ani makan nasi guna mangkuk . Ya Benar ni! hehe Memang Ani makan guna mangkuk. Bukan mangkuk maggi, mangkuk kecil tu.  Memang peel Ani. huhu Ani makan nasi berlauk, lepastu kenyang, bila lapar, makan balik hihi, makan lah banyak-banyak kali hehe

Kebiasaannya sehari ada lah makan 3 @ 4 mangkuk nasi.  Ikut perut nak makan berapa kali 3 atau 4 hihi

P/s : Kalau orang datang rumah, Ani tukarlah pinggan tapi kuantiti makan tetap sama :)


  • Ani pastikan Ani makan Nasi setiap hari
Kalau orang kata nak kurus tak payah makan. Ani tak setuju sebab Ani kurus pun Ani makan nasi. Macam mana kata tak makan nasi huhu.. Ambillah nasi kan karbohidrat. Nak buat kerja kena ada tenaga.Ambil walaupun sedikit


  • Ani jarang makan Fast Food 
Ani sangat jarang makan fast food atau makan kedai mahupun restaurant. Di sini dah nampak Ani suka duduk rumah hihi Keluar Ani makanlah tapi ..tapi  kalau ada kulit ayam Ani letak tepi, Air Gas Ani tukar Air Lain.  Yang lain semua Ani bedal, penting halal hehe. Tapi jaranglah makan fast food atau luar, lebih kepada masak sendiri atau air tangan Ibunda lagi sedap kan!~ngee:D


  • Ani tak makan berat selepas Pukul 9 atau 10 malam
Dekat rumah, untuk makan malam, mostly Ani ambil dalam pukul 6 petang atau lepas maghrib, ada lah sekali sekala lajak. Tapi, Ani tak displinkan diri Ani untuk makan lambat melainkan kalau keluar dan orang ajak makan atau orang jemput Ani pun free waktu tu. Ye! Ani makan. :D


  • Ani minum air banyak
Ani sangat suka minum air. Kalau dulu kerja office, Ani bawa botol air Tupperware besar tu. Minumlah :D Balik sama ada habis sebotol  atau tinggalkan sikit untuk perjalanan menyinggah atau bergerak ke mana Ani nak :)


Jangan Lupa Mengemas Rumah! :)


Habit Ani, bila keluar bersukan dengan kawan-kawan, Ani tak suka bersenam yang serious, Ani lebih kepada gelak gelak, nampak belon, Jom main! hihi, suka hati Ani jogging jalan short cut hihi Ani prefer kemas rumah. Kemas rumah bukan ambil masa 20 minit ke 10 minit huii, nahe! Ani faham mengemas bukanlah ikut suka hari nak kemas ke tidak kan! Bila mengemas, kita sapu sampah, mop, sidai baju, angkat kain, lipat baju, memasak, basuh pinggan , kalau ada kucing lagi bagus dia pun mengemas sekali hehe, Semua tu senaman sebenarnya :D


Pecah sudah cara makan Ani, rasa boleh ikut, ambillah penting jangan berdiet sampai tak skip makan taw! Cara diet banyak, pilih yang selamat dan selesa. Biar kurus secara sihat :)

Belanja Satu Video, Ibu Manis Turun 20 kg!




Nak dapatkan nutrisi seperti Puan Salwa yang turun 20 kg berat badan ? Cepat call@whatsapp Ani 014-7222642 hari ini juga.


Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan kerbeksanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri. Kehadiran Anda amat dialukan.


Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. info yang sangat menarik sekali, sangat menyenangkn jika bisa makan banyak tetapi berat badan tetap terjaga. nice post

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid