Cara Ani & Tips Atasi Black Head & White Head Dengan Berkesan

Zaman remaja sekolah zaman terindah kan?

Ani suka aktiviti luar, gelak sana gelak sini , lawatan, panas hujan, semua ku redah , hihi zaman remaja,  zaman terindah :)

Disebabkan keseronokan dan gembiranya, tak terkecuali, Ani juga mengalami masalah white head & black head  di muka :hoho

White Head & Black Head


White Head & Black Head
gambar : Google


Pemahaman Ani, bila ada White Head, lama-lama jadi Black Head. Kemudian, mula lah tangan menggatal picit, picit picit dan jadi balik , picit balik kisahnya sampai sudah tak hilang-hilang huhu

Jangan sesekali picit ikut suka hati ye! huhu. 

White Head jadi sebab lebihan minyak atau kulit mati yang terperangkap bawah liang yang tertutup. Minyak dan bakteria yang terperangkap itulah yang membentuk jerawat dalam, atau lebih senang kita panggil White Head

Black Head pula pori yang tersumbat tetapi keadaan permukaan yang lebih terbuka.Terdedah pada udara, berlakulah pengoksidaan sekaligus menyebabkan Bintik Hitam ataupun Black Head

Tips Atasi Black Head & White Head Dengan Berkesan


  • Rajin cuci muka. 

At least 2 x sehari.  Pilih pencuci muka yang memang untuk mencuci muka dan bukanlah sebarangan sabun 


  • Gunakan tuala berasingan untuk mengelap muka 
Tuala untuk lap muka  asingkan daripada tuala lain. 

  • Kurangkan pengambilan makanan berminyak

  • Minum air kosong setiap hari 2-3 liter
Minum air kosong setiap hari. Air kosong untuk kesihatan untuk cantik juga kan! :D

Cara Ani Menangani White Head & Black Head 


Siapa kenal Ani dari sekolah! Senyum sekarang hehe. Sekolah Menengah lah kan! Mesti nampak Black Head yang ada di wajah ku kan! Berdiri berborak pun boleh nampak. Kawan suggest ni suggest tu tak lut. Tak Jalan!

Almaklumlah, budak rajin berpanas, berkadet, siapa Kadet Polis?? kita sama (tapi sampai form 3 jela hehe)!! :P, balik sekolah redah hujan.hehe 

Apa Ani buat untuk kurangkan White Head & Black Head?


  • Minum Air masak setiap hari . Bagus 2-3 liter sehari kan? :)


  • Cuci muka dengan Gentle Deep Foaming Cleanser NutriWhite Shaklee
Ada kisahnya, Sebenarnya Ani guna pencuci lain tapi disebabkan oleh surroundings dan pembacaan hehe ada yang kata Gentle Deep Foaming Cleanser ni baik dan bagus, lagi mencuci sampai ke dalam, besar lagi menjimatkan pakai sampai setahun ha.. gitu ceritanya. Ani pun cuba! Best taw! Memang ternyata berhasil, Black Head & White Head ku berkurangan. Oh Yeah!! haha


Testimoni Black Head NutriWhite


  • Ani ambil Vitamin E Shaklee
Sebenarnya Ani ambil Vitamin E untuk elak sunburn sebab diri sendiri memang keluar tak suka pakai cream banyak-banyak. Rupanya, dia juga membantu mengurangkan Black Head & White Head

Tak ke Best tu? Nak 1 dapat 2, belum campur benefit lain lagi hihi

Testimoni Black Head Vitamin E Shaklee
testimoni : Vitamin E

Itulah yang Ani buat secara konsisten.hehe  Makanan berminyak juga perlu  di kawal.


Semoga Bermanfaat! :D


Berminat dengan Gentle Deep Foaming Cleanser & Vitamin E Shaklee? Cepat hubungi Ani 014-7222642 dengan segera.



Pesan Sekarang

ATAU


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Dengan Penjimatan Berganda


Anda berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri. Kehadiran Anda amat di alukan.


Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani

Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. saya pun ada sikit2 bintik2 hitam tu.. terima ksh atas info tu.. boleh try nanti..

    ReplyDelete
  2. minum air terbaik sebab itu buat sendiri kat umah pom boleh haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid