Skip to main content

Cara Ani & Tips Atasi Black Head & White Head Dengan Berkesan

Zaman remaja sekolah zaman terindah kan?

Ani suka aktiviti luar, gelak sana gelak sini , lawatan, panas hujan, semua ku redah , hihi zaman remaja,  zaman terindah :)

Disebabkan keseronokan dan gembiranya, tak terkecuali, Ani juga mengalami masalah white head & black head  di muka :hoho

White Head & Black Head


White Head & Black Head
gambar : Google


Pemahaman Ani, bila ada White Head, lama-lama jadi Black Head. Kemudian, mula lah tangan menggatal picit, picit picit dan jadi balik , picit balik kisahnya sampai sudah tak hilang-hilang huhu

Jangan sesekali picit ikut suka hati ye! huhu. 

White Head jadi sebab lebihan minyak atau kulit mati yang terperangkap bawah liang yang tertutup. Minyak dan bakteria yang terperangkap itulah yang membentuk jerawat dalam, atau lebih senang kita panggil White Head

Black Head pula pori yang tersumbat tetapi keadaan permukaan yang lebih terbuka.Terdedah pada udara, berlakulah pengoksidaan sekaligus menyebabkan Bintik Hitam ataupun Black Head

Tips Atasi Black Head & White Head Dengan Berkesan


  • Rajin cuci muka. 

At least 2 x sehari.  Pilih pencuci muka yang memang untuk mencuci muka dan bukanlah sebarangan sabun 


  • Gunakan tuala berasingan untuk mengelap muka 
Tuala untuk lap muka  asingkan daripada tuala lain. 

  • Kurangkan pengambilan makanan berminyak

  • Minum air kosong setiap hari 2-3 liter
Minum air kosong setiap hari. Air kosong untuk kesihatan untuk cantik juga kan! :D

Cara Ani Menangani White Head & Black Head 


Siapa kenal Ani dari sekolah! Senyum sekarang hehe. Sekolah Menengah lah kan! Mesti nampak Black Head yang ada di wajah ku kan! Berdiri berborak pun boleh nampak. Kawan suggest ni suggest tu tak lut. Tak Jalan!

Almaklumlah, budak rajin berpanas, berkadet, siapa Kadet Polis?? kita sama (tapi sampai form 3 jela hehe)!! :P, balik sekolah redah hujan.hehe 

Apa Ani buat untuk kurangkan White Head & Black Head?


  • Minum Air masak setiap hari . Bagus 2-3 liter sehari kan? :)


  • Cuci muka dengan Gentle Deep Foaming Cleanser NutriWhite Shaklee
Ada kisahnya, Sebenarnya Ani guna pencuci lain tapi disebabkan oleh surroundings dan pembacaan hehe ada yang kata Gentle Deep Foaming Cleanser ni baik dan bagus, lagi mencuci sampai ke dalam, besar lagi menjimatkan pakai sampai setahun ha.. gitu ceritanya. Ani pun cuba! Best taw! Memang ternyata berhasil, Black Head & White Head ku berkurangan. Oh Yeah!! haha


Testimoni Black Head NutriWhite


  • Ani ambil Vitamin E Shaklee
Sebenarnya Ani ambil Vitamin E untuk elak sunburn sebab diri sendiri memang keluar tak suka pakai cream banyak-banyak. Rupanya, dia juga membantu mengurangkan Black Head & White Head

Tak ke Best tu? Nak 1 dapat 2, belum campur benefit lain lagi hihi

Testimoni Black Head Vitamin E Shaklee
testimoni : Vitamin E

Itulah yang Ani buat secara konsisten.hehe  Makanan berminyak juga perlu  di kawal.


Semoga Bermanfaat! :D


Berminat dengan Gentle Deep Foaming Cleanser & Vitamin E Shaklee? Cepat hubungi Ani 014-7222642 dengan segera.



Pesan Sekarang

ATAU


Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Dengan Penjimatan Berganda


Anda berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri. Kehadiran Anda amat di alukan.


Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani

Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. saya pun ada sikit2 bintik2 hitam tu.. terima ksh atas info tu.. boleh try nanti..

    ReplyDelete
  2. minum air terbaik sebab itu buat sendiri kat umah pom boleh haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…