Skip to main content

Katakan TIDAK kepada NYAMUK AEDES!

Kes Demam Denggi masih lagi hangat

Dalam sekeliling juga masih belum surut cerita yang menghadapi Demam Denggi

Demam Denggi, bukan seperti demam biasa, ianya boleh membawa maut.

Katakan Tidak Kepada Nyamuk Aedes


Katakan Tidak Kepada Nyamuk Aedes

Tips Langkah Pencegahan Dari Nyamuk Aedes

  • Guna penghalau nyamuk. Elakkan yang terkandung DEET iaitu sejenis bahan kimia yang berbahaya
  • Bersihkan kawasan persekitaran, kosongkan, telingkupkan tempayan yang tidak digunakan dan tutup bekas yang boleh menakung air
  • Tingkatkan sistem imunisasi anda dengan pengambilan Vitamin
  • Tutup pintu dan tingkap ketika waktu senja
  • Ambil perhatian lebih di awal pagi dan waktu senja kerana nyamuk aedes aktif di waktu sebegini dan pakai pakaian yang tertutup
  • Jangan simpan air di dalam bekas yang terbuka. Pastikan bekas air simpanan sentiasa tertutup

Simptom Terkena Demam Denggi

  • Sakit di bahagian belakang mata
  • Ruam timbul selepas 3 atau 4 hari demam
  • Muntah
  • Pendarahan ringan
  • Demam panas mengejut
  • Loya
  • Sakit sendi dan otot yang teruk
  • Sakit kepala yang teruk

Pandangan Pakar Nutrisi Apabila Seseorang Terkena Demam Denggi




Ingin dapatkan Supplement untuk Pesakit Demam Denggi .Cepat call @whatsapp Ani 014-7222642 hari ini juga.



Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Untuk Makan Sendiri Dengan Penjimatan Berganda


Anda berminat untuk menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri. Kehadiran Anda amat di alukan.


Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"

Comments

  1. denggi nih memang menggerunkan

    ReplyDelete
  2. mintak dijauhilah dari denggi ni..tgk iklan awareness kt TV tu pun seram meyh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin, jauhkan lah. moga sihat hendaknya Amin :)

      Delete
  3. Replies
    1. Kan! Kalau boleh elak, kita elak jelah huhu

      Delete
  4. Takut denggi ini..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena ambil langkah berjaga, In sha Allah ani blogwalking ke sana kejap lagi :)

      Delete
  5. Kebersihan terutama dikawasan bandar. Punca projek terbengkalai antara penyumbang pembiakan nyamuk aedes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju, Projek terbengkalai banyak sangat sekarang, kebersihan perlu di titik beratkan.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…