Skip to main content

Montel adalah comel, tetapi BUKAN SIHAT!!

Assalamualaikum, 

Selamat Hari Pekerja!!

Geram dengan budak seperti ini?

Ya Allah, sangatlah comel. Rasa macam nak bagi makan banyak-banyak-banyak-banyak!!!

Tetapi, bagus ke? sihat ke?

Tahukah anda?
Hampir 43 juta kanak-kanak di bawah umur 5 tahun adalah gemuk pada tahun 2010.

sumber : World Health Organization.

Subhanallah. 
Ini sudah masuk di dalam kalangan OBESITI!!

Kerana OBESITI, boleh menyebabkan penyakit diabetis, jantung, asthma juga masalah emosi!!!


Baik, promosi bulan ini May 2014 : Beli 6 percuma 1 : MEAL SHAKES!!!!! YEAY!!




ADA APA DENGAN MEAL SHAKES??


Terkandung 24 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrient untuk kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat.!!

Rasa dia, Ani tak tipu. Memang sedap!! Minum sekali rasa macam nak lagi :))

SIAPA YANG SESUAI AMBIL MEAL SHAKES?


  • Picky Eater
  • Sembelit
  • Warga Tua
  • Kanak-kanak 1 tahun ke atas
  • Ibu menyusu
  • Mereka yang bermasalah menelan pil
  • Morning sickness yang teruk.
  • Mereka yang suka makan makanan yang tidak berkhasiat
  • Mereka yang tak sempat breakfast

  • MEAL SHAKES ! 
  1. Mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar
  2. Lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral penting
  3. Kaya dengan serat larut yang membantu menyingkirkan lemak berleihan daripada kolon dan perut.
  4. Minuman multivitamin perasa vanila yang lengkap tanpa pewarna dan gula tiruan
  5. Mengandungi Vitamin B-Complex, besi untuk membentuk sel darah merah yang sihat
  6. Mengandungi Vitamin A, C, E, zink, selenium sebagai anti-oksidan
  7. Kaya dengan PROTEIN yang membantu menyihatkan sel-sel.

Berminat :
sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
facebook : Luvsupplements
pm : Ani Haryani @ Luvsupplements
Instagram ; Luvsupplements
Website : www.luvsupplements.blogspot.com

Disclamier : Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…