Kenali Rambut Anda! :)

Assalamualaikum, 

Empat jenis rambut!

Jom tengok satu persatu :)

Mana taw ada yang ala-ala Rapuzel, bersinar, panjang, lebat dan cantik!  •  Rambut Kering
Rambut kering adalah jenis rambut yang kusam, mudah patah, rapuh dan susah untuk di atur. Ia juga dikenali sebagai rambut rosak.

Penyebab kepada rambut kering adalah rambut kita sering terdedah dengan bahan-bahan pengawet, bahan kimia, sering menggunakan hair dryer dan kurang mendapat vitamin.

  •  Rambut Berminyak
Rambut jenis ini rambut yang kelumumur, mudah kotor, rasa berminyak dan kepala mudah gatal.

Penyebab kepada rambut berminyak adalah faktor keturunan, nutrisi yang kurang, kita sendiri hidup terlalu tertekan dan stress. Silap dalam memilih shampoo dan conditioner yang dipilih tidak sesuai.

  • Rambut Normal
Rambut yang di inginkan oleh semua orang. Ala-ala Rapunzel :) Kebiasaannya, rambut jenis ni rambut yang mudah di urus, lembut dan rambut nampak hidup. Shining you  hehe 

  • Rambut Mudah Rosak & Patah
Rambut jenis ni  adalah hujung rambut yang bercabang, kusam, kering dan kasar.

Antara puncanya kerana sering terkena cahaya dan panas matahari, selalu dikenakan bahan-bahan kimia, rambut direbonding, hair dryer dan pewarna rambut.


** Bila berkaitan dengan rambut, Ani nak inform Shaklee  juga mempunyai Shampoo dan Conditioner untuk rambut yang di formulasi daripada bahan semulajadi, selamat dan berkesan.

Jom tengok satu-persatu :)

REVITALIZING SHAMPOO* Bertindak bagi melicinkan rambut dan melebatkan rambut. Sistem pembersihan yang lembut dan berpaten. Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.

PURIFYING SHAMPOO* Membersih dengan secara menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran yang lain. Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelumumur.


REPLENISHING CONDITIONER*Pelembap yang pekat bagi rambut tampak berkilat dan lembut bak sutera. Membantu memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang. Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi.

LIGHTWEIGHT CONDITIONER* Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa terlalu melekit.Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, sihat dan berkilat. Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah di gayakan dan di urus. 

Istimewa produk Shaklee adalah anda takkan jumpa sebarang bahan kimia kuat yang boleh menyebabkan rambut dan kulit kepala jadi rosak . Trust Me!


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?

sms/whatsapp : 014-7222642
pm fb : Ani Haryani@ Luvsupplements
Like fb: Luvsupplements
Follow Instagram : Luvsupplements
Website : www.luvsupplements.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

Jangkitan pada luka bersalin, Jangan pandang remeh!

Berpantang selepas bersalin antara amalan sinonim di kalangan masyarakat kita. Ada yang masih berpegang teguh dan percaya kepada kepent...