Skip to main content

Tips Hilangkan Bau Badan

Assalamualaikum,

Pernah rasa bersebelahan dengan orang yang badannya berbau?

Lagi-lagi bila dalam keadaan sesak, Pasti menyukarkan keadaan orang yang mengalami masalah tersebut dan orang yang berada di  sekitarnya.



 tengok kartun ni hehe, perompak pun tak jadi nak rompak, rela tutup hidung dari acu pistol!



Baik, Tips hilangkan bau badan : yakni tips orang tua

4 petua , boleh pilih mana yang berkenan untuk tips tradisional :)
  1. Gosok hampas teh yang telah digunakan pada keseluruhan badan terutama di bahagian tengkuk dan ketiak. Amalkan 3 x seminggu.
  2. Sama caranya. cuma berlainan sedikit, kita guna hampas kelapa. Biarkan 45 minit kemudian bilas. Amalkan 3x seminggu.
  3. Ambil segenggam beras, goreng tanpa minyak dan hanguskan. Ramas hingga hancur , campur sedikit dengan air asam jawa. Gosok pada tempat mudah berpeluh. Biarkan 10 minit dan bilas.
  4. Kupas kulit timun muda dan basuh hingga bersih. Kemudian, gosokkan pada bahagian mudah berpeluh selepas mandi. Amalkan setiap hari.
Tak nak tradisional, rasa renyah..kita ada moden. Moden tidak memerlukan banyak step cuma telan dan minum banyak air  hehe


Bila bincang soal Bau Badan, cadangan supplement adalah :

Alfalfa !



Jamu Moden :)

Alfalfa mengandungi Vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus, dan zat besi. Alfalfa membantu dalam mengurangkan toksin serta merendahkan kolestrol. Ia membantu melindungi radiasi dan membantu mengawal bau badan.



Garlic Complex



Ia membantu dalam peredaran darah yang lancar dan baik. Membantu mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah juga meningkatkan sistem imunisasi badan. Garlic Complex Shaklee menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah anti-oksidan spearmint dan rosemary. 


 Cadangan Ani anda boleh ambil Alfalfa sahaja

 atau


 Alfalfa + Garlic Complex



Ikut mana yang berkenan di hati :)


Berminat serta maklumat lanjut?
sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
Instagram : Luvsupplements
Blog : www.luvsupplements.blogspot.com

Disclamier : Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…