Tips Hilangkan Bau Badan

Assalamualaikum,

Pernah rasa bersebelahan dengan orang yang badannya berbau?

Lagi-lagi bila dalam keadaan sesak, Pasti menyukarkan keadaan orang yang mengalami masalah tersebut dan orang yang berada di  sekitarnya.



 tengok kartun ni hehe, perompak pun tak jadi nak rompak, rela tutup hidung dari acu pistol!



Baik, Tips hilangkan bau badan : yakni tips orang tua

4 petua , boleh pilih mana yang berkenan untuk tips tradisional :)
  1. Gosok hampas teh yang telah digunakan pada keseluruhan badan terutama di bahagian tengkuk dan ketiak. Amalkan 3 x seminggu.
  2. Sama caranya. cuma berlainan sedikit, kita guna hampas kelapa. Biarkan 45 minit kemudian bilas. Amalkan 3x seminggu.
  3. Ambil segenggam beras, goreng tanpa minyak dan hanguskan. Ramas hingga hancur , campur sedikit dengan air asam jawa. Gosok pada tempat mudah berpeluh. Biarkan 10 minit dan bilas.
  4. Kupas kulit timun muda dan basuh hingga bersih. Kemudian, gosokkan pada bahagian mudah berpeluh selepas mandi. Amalkan setiap hari.
Tak nak tradisional, rasa renyah..kita ada moden. Moden tidak memerlukan banyak step cuma telan dan minum banyak air  hehe


Bila bincang soal Bau Badan, cadangan supplement adalah :

Alfalfa !



Jamu Moden :)

Alfalfa mengandungi Vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus, dan zat besi. Alfalfa membantu dalam mengurangkan toksin serta merendahkan kolestrol. Ia membantu melindungi radiasi dan membantu mengawal bau badan.



Garlic Complex



Ia membantu dalam peredaran darah yang lancar dan baik. Membantu mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah juga meningkatkan sistem imunisasi badan. Garlic Complex Shaklee menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah anti-oksidan spearmint dan rosemary. 


 Cadangan Ani anda boleh ambil Alfalfa sahaja

 atau


 Alfalfa + Garlic Complex



Ikut mana yang berkenan di hati :)


Berminat serta maklumat lanjut?
sms/whatsapp : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
Instagram : Luvsupplements
Blog : www.luvsupplements.blogspot.com

Disclamier : Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid