Skip to main content

Kisah Tentang CEO Shaklee : Mr Roger Barnett & Bagaimana Dia Jatuh Hati Dengan Shaklee

Bagi yang mengambil Shaklee, pasti tahu foundernya adalah Dr Forrest C Shaklee

Supplementnya semua berasaskan daripada bahan-bahan semulajadi dan juga selamat

Tapi ada yang lebih menarik, bagaimana Mr Roger jatuh hati dan terus membeli Shaklee

Kisah Tentang CEO Shaklee : Mr Roger Barnett

CEO Shaklee : Mr Roger Barnett

Mr Roger sebenarnya dilahirkan dalam keluarga yang business minded. Dia beli Shaklee sebab jatuh cinta pada produk.

Seorang family man, pintu masuk office beliau di Plasenton, nama yang terteraa kat pintu adalah nama anaknya

Dia suka highlight business Shaklee ni business family. Tahu kan business ni boleh diwarisi?

Dia suka ulang,

"Mari kita bantu ramai orang dapat kesihatan yang lebih sempurna. Mari kita bantu ramai orang amalkan gaya hidup sihat. Mari bantu orang untuk dapat kehidupan dan kesihatan lebih baik di masa depan"

Bagaimana Mr Roger Barnett Jatuh Hati Dengan Produk Shaklee?


Produk Shaklee

"..For years, the Barnett family lived like most Americans. Then, in 2004, they got an unexpected wake up call that changed the way they clean their home and treat the environment

Sloan and Roger say they began to notice their son Spencer's health problems when he was just 3 years old. At first, Sloan says her son coughed continuously. One day, his heart was racing, so she rushed him to the emergency room.

"I don't think we knew whether we were going to lose him or not," Roger says. "They told us that he had a respiratory issue. They thought he might be developing asthma."

Sloan says she began researching chemicals that can irritate the lungs and found them in a startling location, inside her home. According to a physician, some household products-like bathroom cleaners, disinfectants, floor cleaners and oven cleaners-contain toxic chemicals that can trigger an asthma attack.

As soon as the Barnetts learned that cleaning products can be hazardous to their health, Sloan says they cleaned out their cabinets and made their home a place where everyone could breathe easier.

After throwing out common household cleaners, Roger discovered the Shaklee Corporation, a company that had been producing natural cleaning products for 50 years.

Sloan and Roger began using these eco-friendly cleaners inside their house, "We thought they worked terrifically, "Roger says

"The great news is the Spencer has never had to go back to the hospital since we switched our products and that really speaks it all for us."

The Barnetts liked the products so much, they bought the company! Now, Sloan says she tries to live in a way that's responsible to the health of her children and to the health of the planet.

Perbezaan Shaklee



Perbezaan Shaklee

Produk Shaklee :

  • Sentiasa Selamat
Keselamatan adalah amat penting di Shaklee dan standard tiada bandingannya. Shaklee menjalankan lebih 350 ujian pada setiap ramuan baru untuk mengesan bahan pencemaran merbahaya. Shaklee menjalankan lebih daripada 80,000 ujian kualiti setahun bagi memastikan ketulenan sebenar dan kebolehan potensi

  • Sentiasa Berkesan
Shaklee bertanggungjawab memberikan produk yang berkesan. Ia terbukti daripada pemilihan bahan-bahan semulajadi yang paling halus dan tulen. Kajian yang dijalankkan menunjukkan mereka yang mengambil supplement Shaklee lebih daripada 20 tahun mempunyai kesihatan yang lebih baik

  • Sentiasa Mesra Alam
Selama lebih 50 tahun, Shaklee telah meneraju dalam pergerakan alam sekitar sehingga menjadi syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral bagi mengimbangi gas rumah hijau. Shaklee bertanggungjawab dalam mencipta produk yang benar-benar selamat untuk anda, rumah juga bumi.

** Produk Shaklee untuk pasaran Malaysia telah disahkan Halal oleh Islamic Service of America (ISA), badan yang diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)



Semoga Bermanfaat! :)



Jom Business Dengan Legasi Ankabut

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, Saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amatlah dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…