Skip to main content

Sekitar National Conference Shaklee 6 & 7 hb June 2015


Pada 6 & 7 hb June 2015, Shaklee telah mengadakan National Conference 2014/2015

Banyak aura motivasi yang dapat

Pastinya tiada mustahil untuk berjaya. Letak setinggi cita-cita, berharap penuh pada Nya dan usaha.

Allah mengikut sangkaan hamba-hambaNya :D

Sekitar National Conference Shaklee 06 & 07 June 2015



Ani di dalam group iReach

Majlis berlangsung selama dua hari membabitkan penerima anugerah juga kata-kata motivasi daripada Master Coordinator.

Sungguhla kan , apabila kita berada di kalangan orang yang positive, kita sekaligus menjadi positive.

Sememangnya dalam Shaklee, bukanlah ingin seorang sahaja yang berjaya bahkan nak semua orang berjaya bukan sahaja untuk dunia tapi juga di akhirat.

Sedikit Perkongsian Daripada Master

  • Master Zuraifah Anuar tentang perkongsian program YES. 
Kalau nak tahu, Program YES adalah program di mana untuk membantu usahawan baru untuk membantu menaikkan taraf ekonomi mereka dengan langkah yang telah diberi. Telah diberi pelan, usaha dan  in sha Allah dengan bimbingan upline

  • Master Rohaya Chalo : How To Do Effective Goal Setting
Di sini Master Aya menekankan pentingnya untuk meletakkan sasaran. Juga Law of Attraction

  • Master Dr Andrew Pang : How Shaklee Changed My Life

Dia menceritakan apa yang sekarang dia buat. Paling Ani suka ayat dia everyday is Shaklee holiday. 

Nak tengok gambar nya?

Master Andrew National Conference
Mudakan? Ani ingat umurnya sebaya Ani, bila Ani berselisih, Ani kata mudanya Master ni. Tapi tahukah, tahun ni Master Andrew berumur 40 tahun? :)

Kalau Anti-penuaan, Vivix kan :D

  • Master Herny : How To Overcome Adversity
Master Herny tekankan 3F faktor  berjaya iaitu Focus on the positive, Forward & Faith.

Philosophy Master Herny adalah Think Big, Get Big

  • Master Usharani : Transformation : A Journey from Housewife to International Business Leader
Ani suka dia kata dreams takde expired, Banyak memberikan motivasi dengan kata-kata yang straight to the point.

Antara kata-katanya yang Ani suka adalah, Every lady Master have their own story, so when are you going to write your own success story?

  • Master Halimatul Nazura : Effective Communication
Komunikasi berkesan mempunyai tiga iaitu DIA
D untuk Diri Sendiri
I untuk Insan
A untuk Allah

Jangan berhenti berharap. Ingat, Allah mengikut sangkaan hamba-hamba Nya

  • Master Norita & Master Naquib : How To Be A Master Producer
Again, planning and execute. Seorang Master itu adalah problem solver. Upline kena kenal semua anak-anaknya.

Nota Kaki:


Ani suka join Shaklee. Ani dapat rasa perubahan sedikit demi sedikit in sha Allah ke arah lebih baik. Shaklee satu platform untuk Ani berkongsi ilmu, mengenali Pencipta , mencari rezeki berniaga serta membantu kesihatan dan taraf ekonomi yang lain.

Do What You Love


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…