Skip to main content

Stok Tadabur Al-Qur'an 30 Juzu' Setiap Hari Bersama Ustaz Nouman Ali Khan

Sebenarnya Ani dapat info ni daripada Kak Kep upline Ani dalam Shaklee , bagaimana untuk tadabbur Al-Qur'an 30 Juzu' setiap hari.

Amat bersesuaian ketika dibulan Ramadhan, kita bertadabur Al-Qur'an menggunakan teknologi yang telah sedia ada untuk kita

Hidupkan bulan Ramadhan kan :)

Stok Tadabur Al-Qur'an 30 Juzu' Setiap Hari Bersama Ustaz Nouman Ali Khan



Bagaimana Untuk Bertadabur Al-Qur'an?


Begini caranya, dengan buka 1 hari satu juzu' dan satu video . Mudah kan?

Penting nawaitu kerana Nya

Juz 1 : https://www.youtube.com/watch?v=pt9fUcL8njY

Juz 2 : https://www.youtube.com/watch?v=gWZDVYom3RE

Juz 3 : https://www.youtube.com/watch?v=wFsYnwI6zEA

Juz 4 : https://www.youtube.com/watch?v=h2kwF17bKi0

Juz 5 : https://www.youtube.com/watch?v=9C6QyjX53cg

Juz 6 : https://www.youtube.com/watch?v=KVh-W6CjIOc

Juz 7 : https://www.youtube.com/watch?v=tXsMMj7m9tQ

Juz 8 : https://www.youtube.com/watch?v=6NFo35g7zo8

Juz 9 : https://www.youtube.com/watch?v=2i80milYJAc

Juz 10 : https://www.youtube.com/watch?v=RIKDxmw466Y

Juz 11 : https://www.youtube.com/watch?v=Btsvfuu2eE4

Juz 12 : https://www.youtube.com/watch?v=K1uQ1l4LQFE

Juz 13 : https://www.youtube.com/watch?v=eThSNtJe7SY

Juz 14 : https://www.youtube.com/watch?v=Vvn2WCO_zPg

Juz 15 : https://www.youtube.com/watch?v=3xOK85qRQ_o

Juz 16 : https://www.youtube.com/watch?v=WAwI1MvBViE

Juz 17 : https://www.youtube.com/watch?v=x9nMCACgvqk

Juz 18 : https://www.youtube.com/watch?v=y5YpDilwN04

Juz 19 : https://www.youtube.com/watch?v=T_DMb8o32c8

Juz 20 : https://www.youtube.com/watch?v=DzSDr5xiGIE

Juz 21 : https://www.youtube.com/watch?v=0qAhT7MVOFg

Juz 22 : https://www.youtube.com/watch?v=bFUACCm25ok

Juz 23 : https://www.youtube.com/watch?v=PKFc1o8Yvzk

Juz 24 : https://www.youtube.com/watch?v=R6XHHcbcitI

Juz 25 : https://www.youtube.com/watch?v=iLvV_1JT2Ik

Juz 26 : https://www.youtube.com/watch?v=v_zrDh9Ny8g

Juz 27 : https://www.youtube.com/watch?v=kvUU1g4i2bk

Juz 28 : https://www.youtube.com/watch?v=xJRf_4tojx4o

Juz 29 : https://www.youtube.com/watch?v=Ugx4MZK3EGQ

Juz 30 : https://www.youtube.com/watch?v=9JL09VjJQWE


Jom Tadabur Al-Qur'an & Jangan Lupa Bersahur

Semoga Bermanfaat! :)


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. Elok sangat dah ni.. habiskan masa lapang dengan perkara yang berfaedah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guna masa dengan sebaiknya hehe :)

      Delete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Dewi atas jemputan :)

      Delete
  3. terima kasih atas perkongsian bermanfaat ini

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…