Skip to main content

Polygonum Cuspidatum Yang Terkandung Di Dalam Vivix

Umumnya, bagi yang mengenali Shaklee, pasti tahu Shaklee ada satu Produk Turbo Terbaik yang mampu pergi hingga ke peringkat sel

Botol yang berwarna merah hanya satu sudu teh sehari di gelar sebagai Vivix

Kaya dengan Polifenol & Resveratrol yang sangat baik untuk kesihatan manusia.

Salah Satu 4 Ramuan Hebat : Polygonum Cuspidatum


Polygonum Cuspidatum

Polygonum Cuspidatum atau Japanese Knotweed (sama je rupanya cuma nama berbeza)

Dalam bahasa Cina, ianya di panggil sebagai "Dia Sho Wu"

Polygonum Cuuspidatum telah digunapakai sebagai ubat herba China dan Jepun selama lebih 100 tahun untuk merawat uban.

Caranya, amik akar buat macam wasabi, dan lumurkan di kepala. Orang Melayu, bahasa kita, kita lumur di kepala seperti inai.

Satu benda yang anda perlu tahu, Pokok Polygonum Cuspidatum ini tidak boleh di makan. Jika ada yang makan akarnya, dia akan mengalami ciri birit seterusnya Diarhea

Tetapi, di dalam Vivix tidak begitu, Vivix mempunyai ramuan khas dan penyelidikan yang teliti dan Saintis Shaklee sendiri yang membuatkan Polygonum Cuspidatum adalah salah satu daripada 4 ramuan hebat yang terkandung dalam Vivix yang kita ambil setiap hari dalam Vivix :)

Polygonum Cuspidatum Sumber Unggul Untuk Resveratrol


Satu lagi perkara yang orang dulu-dulu tak suka di Jepun dan China adalah jika pokok ini tumbuh di belakang rumah, pokok ini membesar dengan mempunyai akar yang kuat dan ianya tumbuh menajadi seperti hutan. 


Polygonum Cuspidatum Sumber Unggul Untuk Resveratrol

Polygonum Cuspidatum yang terkandung di dalam Vivix membantu sebagai Anti depresi, menstabilkan tekanan darah, merendahkan kolestrol , memperlahankan proses penuaan juga membantu menambahkan tenaga

Kelebihan Vivix Shaklee


Kelebihan Vivix Shaklee



Kisah Lelaki Ini


Lelaki ini mengalami Soft Tissues Injuiry. Dia telah merasakan kaki seperti tiada, kebas yang teramat sangat juga adakah ianya tanda permulaan untuk lumpuh?



Promosi YES Vivix


Promosi YES Vivix


Ikhtiar untuk penjagaan kesihatan keseluruhan

Semoga Bermanfaat! :D


Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…