Sunday, 15 December 2013

VITAMIN UNTUK ANAK ANDA :)

Assalamualaikum dan Selamat Pagi :)

Hari ni update blog awal daripada biasa.
Alhamdulillah Allah bagi keringanan untuk hari ini.
Semoga kita semua diberkati Nya ..In sha Allah :)

Baik! Vitamin untuk anak anda :))
Suka cita di maklumkan bahawa Vitamin yang terlibat adalah Cheweable Vitamin C, Mealshakes dan Omega Guard :) 

Bila bercerita tentang Vitamin untuk anak anda (senyum :) ) , Ani teringat masa kecik-kecik dulu. Mama selalu bagi Vitamin C untuk kami adik beradik. Dan bagi Ani pulak, kalau Ani makan Vitamin C masa tu dah kuat habisla hehe. Siap tunjuk kat kawan makan Vitamin C , dan adalah 1 hari tu bagi dekat semua kawan yang kat rumah nak berkongsi kegembiraan makan vitamin C hehe (nostalgia betul ) lepastu teruskan dengan aktiviti bermain. Betul-betul rasa mama adalah mama terbaik yang Ani ada dan tak mungkin ada pengganti dunia akhirat. Saya sayang Mama saya ^_^

Ibu selalu ingin memberikan yang terbaik untuk anak-anaknya baik dari segi agama, kesihatan, akademik, pergaulan dan sebagainya. Percayalah, wahai anak, Ibu bapa sentiasa menyayangi kita, menghulurkan bantuan di kala kita susah dan senang.

Baik, teruskan :)

Mari kita pergi satu persatu untuk Vitamin Anak Anda Yeay!! :))

CHEWEABLE VITAMIN-C

Ani rasa  Ibu Bapa banyak memberikan anak mereka Vitamin C :) 

Jadi apakah kelebihannya?

  • Meningkatkan penyerapan zat besi dari sumber bukan daging 
  • Baik untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta struktur am tubuh badan
  • Membantu mengekalkan pertahanan semula jadi tubuh badan
  • Perasa sitrus :)
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa yang sukar menelan tablet
  • Membantu mencegah jangkitan dan selsema
  • Antioksidan yang kuat : melawan radikal bebas

MEAL SHAKES
Ini dia, makanan segera tanpa waswas. :) Boleh di jadikan sebagai sarapan pagi untuk anak anda :))

Seharusnya dan sepastinya Ani faham :) kanak-kanak memang tak nak duduk diam. Berlari sini dan berlari sana, di waktu kanak-kanak inilah otak mereka berkembang,  meneroka apa sahaja yang ada di hadapan mata mereka dan satu lagi mereka sangat memilih makanan. Ada sesetengahnya, tak nak makan sayur.

Jadi, Meal shakes adalah makanan yang baik untuk mereka dengan pilihan kandungan rendah lemak dan rendah glisemik yang mempunyai 19 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrein untuk kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat :)

Nak tengok apa yang terkandung dalam Meal Shakes? Tara.. :)
Banyak kan?

OK, Apa kelebihannya?
  • Sarapan segera yang berkhasiat
  • Lazat, sarapan segera yang mampu di beli
  • Kaya dengan sumber kalsium
  • Sumber pemakanan serat dan protein terbaik
  • Glisemik indeks yang rendah
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium
  • Juga, ini adalah hidangan segera bagi para atlet :)
Apa khasiat Meal Shakes untuk anak anda? :)
  • Anak lebih cergas dan bertenaga
  • Anak lebih fokus terhadap pelajaran
  • Meningkatkan sistem imun anak anda
  • Mengatasi masalah asma dan sembelit
  • Mengatasi masalah kurang selera makan
  • Mengurangkan masalah obesiti anak anda
  • Menambahkan berat badan bagi kanak-kanak yang terlalu kurus
OMEGA GUARD
Tidak dapat dinafikan Omega Guard mampu memberikan kesihatan terbaik untuk kanak-kanak

Apa kelebihannya bagi kanak-kanak?
  • Memelihara kesihatan otak dan penglihatan
  • Meningkatkan komunikasi antara sel-sel otak (Anak lebih cepat menangkap sesuatu dan bertindak balas dengan sesuatu maklumat)
  • DHA dan gabungan EPA terbukti memberi manfaat bagi kanak-kanak yang mempunyai masalah hyperactive dan autisme
  • Memberikan perkembangan dan daya tumpuan yang kuat
Kesemua yang disenaraikan ini sememangnya terbaik untuk anak anda.
Pilih yang terbaik untuk anak anda. 
Kesemua produk shaklee adalah selamat dan mendapat status halal.

Berikan anak anda yang terbaik.
Anak sihat dan cerdas, Ibu Ayah pasti gembira :)

Berminat sms/whatsapp Ani 0147222642 @ like facebook Luvsupplements untuk maklumat lanjut.

Terima Kasih :)


No comments:

Post a Comment

Penjimatan Pembelian Vivix Bulan 12/2017

Bulan 12 ni promo Vivix Tapi bagaimana penjimatan pembelian Vivix boleh berlaku? Begini caranya :) Penjimatan Pembelian Vivix ...