Skip to main content

VITAMIN UNTUK ANAK ANDA :)

Assalamualaikum dan Selamat Pagi :)

Hari ni update blog awal daripada biasa.
Alhamdulillah Allah bagi keringanan untuk hari ini.
Semoga kita semua diberkati Nya ..In sha Allah :)

Baik! Vitamin untuk anak anda :))
Suka cita di maklumkan bahawa Vitamin yang terlibat adalah Cheweable Vitamin C, Mealshakes dan Omega Guard :) 

Bila bercerita tentang Vitamin untuk anak anda (senyum :) ) , Ani teringat masa kecik-kecik dulu. Mama selalu bagi Vitamin C untuk kami adik beradik. Dan bagi Ani pulak, kalau Ani makan Vitamin C masa tu dah kuat habisla hehe. Siap tunjuk kat kawan makan Vitamin C , dan adalah 1 hari tu bagi dekat semua kawan yang kat rumah nak berkongsi kegembiraan makan vitamin C hehe (nostalgia betul ) lepastu teruskan dengan aktiviti bermain. Betul-betul rasa mama adalah mama terbaik yang Ani ada dan tak mungkin ada pengganti dunia akhirat. Saya sayang Mama saya ^_^

Ibu selalu ingin memberikan yang terbaik untuk anak-anaknya baik dari segi agama, kesihatan, akademik, pergaulan dan sebagainya. Percayalah, wahai anak, Ibu bapa sentiasa menyayangi kita, menghulurkan bantuan di kala kita susah dan senang.

Baik, teruskan :)

Mari kita pergi satu persatu untuk Vitamin Anak Anda Yeay!! :))

CHEWEABLE VITAMIN-C

Ani rasa  Ibu Bapa banyak memberikan anak mereka Vitamin C :) 

Jadi apakah kelebihannya?

  • Meningkatkan penyerapan zat besi dari sumber bukan daging 
  • Baik untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta struktur am tubuh badan
  • Membantu mengekalkan pertahanan semula jadi tubuh badan
  • Perasa sitrus :)
  • Sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa yang sukar menelan tablet
  • Membantu mencegah jangkitan dan selsema
  • Antioksidan yang kuat : melawan radikal bebas

MEAL SHAKES
Ini dia, makanan segera tanpa waswas. :) Boleh di jadikan sebagai sarapan pagi untuk anak anda :))

Seharusnya dan sepastinya Ani faham :) kanak-kanak memang tak nak duduk diam. Berlari sini dan berlari sana, di waktu kanak-kanak inilah otak mereka berkembang,  meneroka apa sahaja yang ada di hadapan mata mereka dan satu lagi mereka sangat memilih makanan. Ada sesetengahnya, tak nak makan sayur.

Jadi, Meal shakes adalah makanan yang baik untuk mereka dengan pilihan kandungan rendah lemak dan rendah glisemik yang mempunyai 19 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrein untuk kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat :)

Nak tengok apa yang terkandung dalam Meal Shakes? Tara.. :)
Banyak kan?

OK, Apa kelebihannya?
  • Sarapan segera yang berkhasiat
  • Lazat, sarapan segera yang mampu di beli
  • Kaya dengan sumber kalsium
  • Sumber pemakanan serat dan protein terbaik
  • Glisemik indeks yang rendah
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium
  • Juga, ini adalah hidangan segera bagi para atlet :)
Apa khasiat Meal Shakes untuk anak anda? :)
  • Anak lebih cergas dan bertenaga
  • Anak lebih fokus terhadap pelajaran
  • Meningkatkan sistem imun anak anda
  • Mengatasi masalah asma dan sembelit
  • Mengatasi masalah kurang selera makan
  • Mengurangkan masalah obesiti anak anda
  • Menambahkan berat badan bagi kanak-kanak yang terlalu kurus
OMEGA GUARD
Tidak dapat dinafikan Omega Guard mampu memberikan kesihatan terbaik untuk kanak-kanak

Apa kelebihannya bagi kanak-kanak?
  • Memelihara kesihatan otak dan penglihatan
  • Meningkatkan komunikasi antara sel-sel otak (Anak lebih cepat menangkap sesuatu dan bertindak balas dengan sesuatu maklumat)
  • DHA dan gabungan EPA terbukti memberi manfaat bagi kanak-kanak yang mempunyai masalah hyperactive dan autisme
  • Memberikan perkembangan dan daya tumpuan yang kuat
Kesemua yang disenaraikan ini sememangnya terbaik untuk anak anda.
Pilih yang terbaik untuk anak anda. 
Kesemua produk shaklee adalah selamat dan mendapat status halal.

Berikan anak anda yang terbaik.
Anak sihat dan cerdas, Ibu Ayah pasti gembira :)

Berminat sms/whatsapp Ani 0147222642 @ like facebook Luvsupplements untuk maklumat lanjut.

Terima Kasih :)


Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…