Skip to main content

Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum

Sejujurnya hari ini perihal Omega Guard :)


Bulan ini Shaklee membuat promosi Omega Guard beli 6 percuma 1 untuk ahli-ahlinya


Bestkan kalau jadi ahli? 

Balik kepada topik. Kenapa pilih topik ini? 
Kerana Ani sendiri telah jatuh cinta dengan Omega Guard Shaklee.
Rasa minggu ni kat facebook sendiri dan Luvsupplements memang cek nak habaq benda ni :)

Omega Guard mengandungi minyak ikan. Perlu diketahui dan di terangkan di sini minyak ikan is the best. 
Satu hidangan Omega Guard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

Apa itu DHA? 
DHA singkatan bagi Asid Dokosaheksanoik
Secara ringkas DHA untuk perkembangan otak dan fungsi otak :)

EPA pula?
EPA pula merujuk kepada Asid Eikosapentanoik
Simple EPA pula bagi menyihatkan jantung dan sendi

Tengok hari ni saya borong.. Banyak tak? Untuk pelanggan kesayangan Luvsupplements

Kenapa beli banyak ni? Sebab Omega Guard sesuai untuk keluarga dari kanak-kanak umur 1 tahun ke atas, suami isteri, ibu mengandung juga mak ayah. Best kan?

Mari tengok kebaikan satu persatu (:

    • Kanak-kanak : Meningkatkan kecerdasan otak
    • Ibu Mengandung : Meningkatkan kecerdasan anak dalam kandungan
    • Orang yang nak kurus : Meningkatkan kepekaan insulin dalam badan, mengurangkan lemak tersimpan
    • Warga Emas : Mengurangkan keradangan sakit sendi
    • Tinggi Kolestrol : Mengurangkan kolestrol dalam darah
    • Pesakit Jantung : Mencairkan darah bagi pesakit jantung
Mari terus tengok Kelebihan Omega Guard :)
  • Menurunkan paras kolestrol
  • Bagus untuk merawat asma
  • Bagus untuk perkembangan otak/memori
  • Mengurangkan gout
  • Membantu tumbesaran otak bayi/janin
  • Membakar dan mencairkan lemak
  • Melicinkan perjalanan darah
  • Mengawal tekanan darah
  • Baik untuk sendi dan jantung
  • Membantu menguatkan imun sistem anak dan fokus anak
  • Membantu mengurangkan bengkak akibat buasir
  • Mengurangkan sakit migrain dan senggugut
  • Mengurangkan bengkak tonsil
  • Membantu pertumbuhan jantung bayi dalam rahim
  • Melembutkan vagina supaya ketika proses kelahiran bayi ianya mudah
  • Mencairkan kahak
  • Mengurangkan keradangan sakit sendi bagi warga emas
Harus diingat, apabila mengambil Omega Guard Shaklee bagi ibu mengandung dan pesakit yang bakal membuat pembedahan perlu memberitahu kepada penjual Shaklee anda. 

Sememangnya sangat berbaloi jika anda mengambil Omega Guard Shaklee kerana sebotol bukan hanya untuk anda tetapi seisi keluarga.

Mari sebarkan kegembiraan bersama Omega Guard Shaklee :)

Berminat dan maklumat lanjut, jangan segan untuk like Luvsupplements fb, sms/whatsapp 0147222642

Bila keluarga sihat, seisi keluarga gembira .. In sha Allah :)


Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…