Skip to main content

SET KURUS PART 1 :)

Assalamualaikum :)

Bertemu kembali untuk Set Kurus Part 1. :)
(gitu ada part mengepart ;P )


OK. Apa yang ingin di bincangkan? 

Tentang ini :)
ALFALFA :) HERB-LAX :) LECITHIN

Baik!

ALFALFA
Alfalfa ada besar dan kecil (seperti di atas ^-^ )

Tahukah anda Alfalfa di panggil sebagai The Father of All Foods :)

Kenapa?

Sebab Alfalfa merupakan pusat pengumpulan nutrein. 

Ya! :)

Akarnya mengunjur sedalam 6 meter ke bawah yang mampu menyerap pelbagai zat dan mineral dalam mendapan tanah . :)

Alfalfa juga mengandungi Vitamin A, C, dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Tugas Alfalfa untuk set kurus adalah membuang lemak dan toksin :)

Kelebihan Alfalfa :


  • Mengurangkan toksin
  • Merendahkan kolestrol
  • Melegakan rasa kebas, sakit sendi dan keletihan
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol
  • Menuetralkan asid dalam badan
  • Melegakan sembelit
  • Merawat asthma
  • Milk Booster
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
Alfalfa Complex di bangunkan sendiri oleh Dr. Shaklee dalam tahun 1950an :) Shaklee hanya menggunakan alfalfa yang terbaik tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai zat, kalsium, fosforus, zat besi, magnesium dan perlbagai lagi :) 

Setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu :)

HERB-LAX
Tahukah anda?

Setiap sel, tisu dan organ tubuh badan kita amat bergantung kepada sistem penghadaman yang baik .

Jadi :)
 Shaklee Herb Lax menyokong pelawasan yang teratur. 


Herb-Lax adalah julap lembut yang di gunakan sekali sekala untuk menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semula jadi tubuh badan kita :)


Apa kelebihan Herb-Lax?

  • Meningkatkan proses pencernaan secara lawas
  • Mengurangkan sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Membersihkan usus
  • Menudahkan fungsi usus
  • Membuang toksin dalam badan
  • Mengurangkan bau badan
  • Menghilangkan jeragat
Akhir sekali :)

LECITHIN
 
Yeay! Lecithin ini juga popular taw :)

Kelebihan Lecithin :)
  • Memecahkan lemak
  • Menolong mengurangkan berat badan
  • Mengurangkan sembelit
  • Menurunkan paras kolestrol dalam serum
  • Mengandungi asid lemak yang penting untuk tubuh
  • Melindungi hati
  • Menggalakkan fungsi optimum otak
Akademi Sains Kebangsaan menyatakan kolina penting untuk diet harian kerana fungsinya yang menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan. Ianya adalah sumber semulajadi dari kacang soya :)

Ini adalah salah satu set untuk Kurus. Ada lain bakal menyusul 
In sha Allah :)

Seperti di janjikan, Ani ada nak sedikit info berkenaan 
Omega Guard Vs Lecithin.

Harus diketahui kawan-kawan, Lecithin menghurai lemak secara kecil-kecilan manakala Omega Guard ianya membakar lemak. Boleh di ibarat Omega Guard seperti Lancer (wah!! hehe lagi laju la maksudnya compare dengan Lecithin )

Begitulah :)

Sampai di sini sahaja untuk hari ini :)

Pertanyaan lanjut, berminat sms/whatsapp 014-7222642 atau boleh like fb Luvsupplements

Thank you :)


Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…