Skip to main content

KENAPA SAYA SUKA JUAL SHAKLEE ^_^

Assalamualaikum :)

Yeay!! Hari ini untuk Ani meluahkan perasaan kenapa Ani suka jual Shaklee!!

Serooonok taw menjual ni hehe. 

Sebelum menjual, of course kena jadi ahli Shaklee dulu ^-^

Kenapa Ani seronok?

  • Masa very flexible. Ikut kita. (Senyum sampai telinga :))
  • Dapat ramai kawan! Yes , kenal kat fb, blog, whatsapp.. and the most important is bila kawan lama kita rapat balik sebabnya muka Ani jual Shaklee. hehe. ;)
  • Group yang best ^-^ Group apa? Bila menjual Shaklee ni ada groupnya. Ani ada mak, nenek, moyang. Bertanya, berkongsi ilmu.. Best!! :)
  • Bila dapat feedback positive dari customer. Alhamdulillah. walaupun supplements hanya membantu dalam proses penyembuhan, dan Ani tahu Allah yang Maha Menyembuh. Tapi, bila dengar ada feedback yang baik, gembira taw.Alhamdulillah !
  • Tengah bulan dapat duit hehe. Ye, Ani tahu, gaji mostly dapat akhir bulan, tapi Shaklee bagi bonus tengah bulan.  In sha Allah , kira ada rezeki tengah bulan tu :)
  • Lagi banyak dapat ilmu baru. Sebabnya selama ni, masa tak join jadi ahli Shaklee, tak tahu pun badan ni elok makan apa, perlu apa, bedal je semua. huhu Memang tak fikir masa depan apa jadi dengan diri sendiri. Percayalah, supplements ni penting untuk badan kita!.
  • Lagi seronok, Ani boleh simpan duit lebih hehe. Sambil berbusiness, sambil menyimpan dan sambil memberi. Memberi dari sudut apa? Beri apa yang kamu suka hehe. Treat family ke, tolong orang , infaq, and beri ilmu sedikit (sharing knowledge), beri senyuman (skunk ani tengah senyum, jadi sila senyum hehehe :D ) senyum kan sedekah!.
  • Simpan duit pulak ikut kitalah, simpan bagi banyak sikit nak bayar hutang ptptn terus, nak kahwin, nak bercuti, kira buat side income at the same time savings.
  • Seronok dengan Shaklee ni sebabnya malam ani tak terikat kena pergi talk ni ke, talk tu ke, kalau ada , its up to you nak pergi ke tak. And bestnya group ani if ada ilmu pape just through phone je. Best x?
  • Lagi satu Ani suka, sebabnya Ani boleh beli barang promotion :) Siapa jadi ahli Shaklee, dia boleh membeli promotion yang Shaklee buat. (Senyum lagi lebar)
Paling penting : 

Ani dapat bantu orang. Perasaan bila kita dapat bantu orang, Sungguh.. indah sangat!. Lagi bila ani dengar feedback yang positive, mana mungkin Ani dapat perasaan ni kalau diri Ani sendiri tak bantu orang. Ani suka jual Shaklee, sambil bekerja, ani  dapat bantu mereka. Alhamdulillah ^_^

 "Kadang-kadang sesuatu itu tak perlu berbicara, tapi cukup untuk faham dari tulusnya mata"

Selepas panjang lebar berbicara kenapa Ani seronok, meh ani kongsikan Benefit jadi Ahli Shaklee :)

  • Anda dapat membeli dengan harga ahli
  • Beli barang terpulang kepada anda prefer mana satu, sama ada pergi ke branch/hq atau beli kat web Shaklee (make sure jadi ahli dulu ^_^ )
  • Bila anda membeli melebihi 150uv, anda akan dapat point.
  • Nak taw x? point tulah yang akan bertukar menjadi bonus. bonus itulah duit hehe
  • Bonus ada yang dapat, 2, 3,4 angka bergantung kepada usaha anda :)
  • Perlu di ulang, bonus tulah yang masuk tengah bulan ;)
  • Anda berhak untuk beli barang promosi yeay!!(ini saya seronok hehe)
  • Berpeluang dapat insentif tambahan selain bonus setiap bulan mengikut pangkat kita :)
  • Anda juga berpeluang untuk mendapat bonus kereta yang di bayar setiap bulan apabila mencapai pencapaian tertentu
  • Paling best, boleh pergi umrah, bercuti .. best kan? ( tertakluk kepada terma dan syarat. )
Sebenarnya, seronok bila kita tahu kita ada jalan dan kita tahu kita mampu untuk menaikkan taraf hidup keluarga kita :) Semuanya perlukan keberanian untuk maju satu langkah ke hadapan dan terus ke depan!!.
 In sha Allah :)


Jadi, 
Bagaimana untuk menjadi Ahli Shaklee?

 * Bayaran sekali seumur hidup RM 75 (Semenanjung Malaysia) atau RM85 untuk Sabah & Sarawak
atau
* Membeli produk shaklee melebihi 200uv, anda berhak untuk mendapat keahlian percuma

Berminat untuk menjadi ahli Shaklee sms/whatsapp Ani 0147222642 :)

Terima kasih :) 

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…