Skip to main content

SET KURUS PART 2 :)

Assalamualaikum :)

Kali ni tentang Set Kurus lagi tapi lagi mendalam :)

Kita pergi step by step :).

SET KURUS Shaklee terbahagi kepada 3 bahagian iaitu :



Mari bincang satu-persatu :)

BUANG LEMAK


ALFALFA

Apa kelebihan Alfalfa untuk kurus?

  • Kaya dengan nutrisi dan mineral surih
  • Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan
  • Mengurangkan toksin
  • Merendahkan kolestrol
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol
  • Menuetralkan asid dalam badan
Alfalfa sumber klorofil pigmen tumbuhan semulajadi, vitamin dan mineral surih. Ia terkandung di dalam Alfalfa Complex :)
Setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu :)

HERB-LAX

Kelebihan Herb-Lax :)
  • Meningkatkan proses pencernaan secara lawas
  • Mengurangkan sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Membersihkan usus
  • Memudahkan fungsi usus dalam badan 
  • Mengurangkan bau badan
Herb-Lax adalah julap lembut untuk kegunaan sekali sekala yang mana ia menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan. :)

BAKAR/MENGHURAI LEMAK


OMEGA GUARD

One of my favourite products:)

Fungsi? 
  • Membakar dan mencairkan lemak
  • Menstabilkan paras gula dalam darah
  • Mengaktifkan hormon leptin yang membakar lemak
  • Melicinkan perjalanan darah
  • Menurunkan paras kolestrol
Omega Guard membantu untuk membakar lemak . Mengandungi 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan banyak lagi :). Satu hidangan Omega Guard menyediakan 990mg asid lemak omega 3. Sekali lagi di ulang, minyak ikan is the best taw :)


LECITHIN

Kelebihannya :)
  • Memecahkan lemak
  • Mengurangkan berat badan
  • Mengurangkan sembelit
  • Menurunkan paras kolestrol dalam serum
  • Mengandungi asid lemak yang penting untuk tubuh
  • Melindungi hati
Ia sumber semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul memberikan 3.1g kolina yang kaya dengan lesitina :)


BINA OTOT 

SOY PROTEIN ISOLATE POWDER


Kelebihannya? :)
  • Mengoptimumkan penyerapan nutrein
  • Membantu mengurangkan rasa lapar
  • Membekalkan tenaga berpanjangan
  • Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur
  • Membantu mengekalkan paras gula dalam darah normal
  • Membantu menyokong sistem imun
  • Mengekalkan tahap kolestrol normal
Tahukah anda?

ESP adalah dari sumber protein biologi yang berasaskan tumbuhan semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya taw :)

CINCH SHAKE MIX


  • Tinggi serat
  • Membakar lemak dan mengekalkan otot
  • Mempunyai 3 perasa vanila, coklat dan cafe latte
  • Cepat mengurangkan lemak badan
  • Minuman pengurusan berat badan yang berkesan
  • Membantu mengekalkan rasa kenyang dalam tempoh lama
Cinch Shake Mix mempunyai rasa seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan :). Membuatkan preut berasa kenyang kerana kandungan protein tinggi serta soya yang tidak di ubahsuai genetiknya :)

Minuman segera dan berkhasiat :)


Cadangan Set Kurus :


Banyak lagi sebenarnya cadangan set kurus :))

Nak kurus? 
Nak rasa yakin dengan diri sendiri?

Berminat, sms/whatsapp Ani 0147222642 untuk maklumat lanjut 

Jangan tunggu ye
Terima Kasih :)

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…