Skip to main content

SET SENDI

Assalamualaikum :)

Hari ni Ani nak bersok sek tentang Set Sendi :)


Apa itu sendi?

Sendi atau  Ostheoarthritis adalah salah satu keadaan di mana sendi kita berasa sakit akibat pergeseran di antara hujung-hujung tulang sendi. 

Sesiapa yang mempunyai ahli keluarga yang menghidap sakit sendi, pasti merasa kasihan kerana kesakitan yang mereka alami :( . 

Ani tersentuh hati bila tengok orang yang sakit sendi solat. Alahai kesian sangat. Alhamdulillah kita sihat :)

Terus ke faktor berlakunya sakit sendi.

* Kalau ikut mak Ani, katanya org tu suka berembun malam masa muda-muda, keadaan sejuk jadinya kesan di hari tua huhu Wallahualam

Antara faktornya adalah :

  • Faktor keturunan
  • Orang yang berusia
  • Lebih berat badan
  • Terlalu aktif , lebihnya aktiviti fizikal seperti atlet, buruh dan sebagainya
  • Mengalami masalah otot peha
Baik, terus ke set sendi satu persatu :)

* ADVANCED JOINT HEALTH TABLET
Salah satu produk yang cepat habis bila Ani nak amik stock. Aisyh.. 

AJHT mengandungi ekstrak Boswellia, ekstrak Jagung dan nutrein lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan juga pergerakan. Ia juga membekalkan glukosamina yang pekat untuk memberikan kesihatan sendi iaitu :

  • Menyokong keselesaan sendi
  • Membantu mengekalkan tulang rawan
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat
Selain itu, ia juga
  • Menyokong pergerakan
  • Mengekalkan sendi-sendi supaya kuat dan flexible
Shaklee Advanced Joint Health Tablet 100% bebas daripada kondroitin.

* OMEGA GUARD
Salah satu produk yang Ani suka :))

Apa yang dibantu untuk mengurangkan sakit sendi? 
  • Mengurangkan radang sendi
  • Bertindak sebagai pelincir (membantu bergerak dengan lebih bebas)
  • Melambatkan degradasi tulang rawan
* OSTEMATRIX
  • Memberi lebih kalsium
  • Membina dan mengekalkan tulang yang kuat
  • Mengurangkan gejala sakit sendi
Berminat sms/whatsapp Ani 0147222642 untuk keterangan lanjut :)

Terima Kasih :)


Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…