Kisah Lelaki Ini Menangani Penapis Buah Pinggang Bocor

Bila sebut Buah Pinggang Bocor, ia sebenarnya adalah salah satu penyakit bagi Nephrotic Syndrome.

Dalam Nephrotic Syndrome , glomeruli atau penapis telah rosak dan bocor. 

Akibatnya,  lebih daripada 3 gram protein terkeluar melalui air kencing  dalam masa 24 jam setiap hari daripada badan. Ini dipanggil Proteinuria. Ia juga menyebabkan badan kehilangan banyak protein.

 Penapis Buah Pinggang BocorRawat Penapis Buah Pinggang Bocor


Tanda-tanda kepada Nephrotic Syndrome adalah penghidapnya akan menjadi lemah dan tidak bermaya. Kencing berbuih-buih. Mata dan muka kelihatan bengkak pada waktu pagi setelah bangun dari tidur dan kaki kelihatan bengkak pada waktu petang akibat berdiri. Perut kembung, sakit perut dan cirit birit juga boleh berlaku.

Kisah Lelaki Ini Sembuh Buah Pinggang Bocor


Ceritanya di ambil daripada Supermom Shaklee Story.

Nama saya Muhamad Rosdi Ismail, 38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephotic Syndrome iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan?

Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24 jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephotic Syndrome doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya banyak sangat untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolestrol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghadapinya.

Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid.

Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Streoid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya, kami ingin berikhtiar dengan Vivix Shaklee. Kalau sebelum ini, saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka, saya meneruskan supplement dan juga ubat Doktor kecuali Steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar-benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah

Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3 botol Vivix iaitu lebih kurang 3 bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah, saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.

Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.

Terima Kasih Allah. Terima Kasih Shaklee.

Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan Vivix. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakallah kepada Allah.

Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.

Muhammad Rosdi Ismail.

Penapis Buah Pinggang Bocor Dengan Vivix

Bagaimana Vivix boleh membantu pesakit buah pinggang ?


  • Antioksidan.Ia mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nephron buah pinggang dan mengelakkan berlakunya kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang
  • Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang normal
  • Mengurangkan penggumpalan platlet pada buah pinggang
  • Mengembangkan salur darah pada buah pinggang
  • Mengurangkan proses lipid peroksida
  • Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang

Vivix & Ikhtiar Kesihatan


Vivix mengandungi Resveratrol dan Polifenol . Kuasa Vivix adalah 10 x ganda lebih hebat daripada resveratrol sahaja.


Keistimewaan Vivix


Testimoni Vivix


Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vivix Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan BergandaAnda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

No comments:

Post a Comment

Khutbah Terakhir Rasulullah SAW

Khutbah ini disampaikan pada 9hb Zulhijjah Tahun 10 Hijrah di Lembah Uranah, Gunung Arafah Khutbah Terakhir Rasulullah SAW ...