Skip to main content

Rawat Psoriasis Dengan Shaklee

Ani berkesempatan untuk pergi ke kelas Shaklee

Berkenaan tentang Psoriasis,

Juga perkongsian daripada Puan Yusrina yang mengalami masalah Psoriasis

Perkongsian Pn Yusrina Berkenaan Psoriasis


Psoriasis Shaklee

Sebenarnya kata Puan Yusrina ia telah bermula sejak dari kecil rasa pitching. Bila masuk Universiti, aktif bersukan, kakinya pula penuh ala-ala seperti sopak. 2001 , diagnose tapi lagi banyak keluar. Puan telah menggunakan Shaklee semasa 2008 untuk Set Penyusuan. Tahun 2010, selepas bersalin anak nombor 3. menyusu tetapi dalam kepayahan sakit dan berdarah.

Psoriasis


Psoriasis adalah sakit auto immune. Ianya nampak seperti masalah kulit biasa. Tetapi, sebenarnya ia daripada bawah lapisan kulit.

Kronik berpanjangan penyakit sistem imun bermula dari sederhana (mild) hingg teruk (severe). Sakit ini juga tidak berjangkit.

Perbezaan Psoriasis & Eczema adalah Psoriasis lebih nyata dan lebih tebal manakala Eczema tidak jelas.

Punca Psoriasis


Puncanya tiada specific mungkin boleh jadi disebabkan oleh genetik, DNA, persekitaran dan imuniti sendiri.

  • Genetik
Genetik ada pautan dengan Psoriasis. Salah satu daripada tiga orang dengan laporan psoriasis punya ahli keluarga daripada penyakit ini.

  • Punca Alam Sekitar
Faktor persekitaran boleh mencetuskan gen psoriasis. Ini mengikut individu.

Beberapa sebab pencetus yang memberi kesan gejala psoriasis termasuklah :
  1. Tekanan
  2. Kecederaan pada kulit
  3. Jangkitan
  4. Ubat-ubatan tertentu
Mengikut Puan Yusniza, dia tidak boleh tekanan. Lagi stress lagi menjadi (berbeza mengikut individu)

  • Sistem Imun
Peranan utama sistem imun adalah melindungi anda daripada penceroboh seperti virus sejuk masuk ke dalam badan.

Jenis-Jenis Psoriasis


  • Plaque (bentuk peta , berkuping)
  • Pustular (bulat-bulat, sel mati tidak berkuping)
  • Guttate (bintik-bintik sel mati)
  • Inverse (celah punggung, breast)
  • Erythrodermic ( kepala, boleh kopek)
  • Nail (kuku dan boleh bengkok)

Jika tidak di rawat dengan segera, ia boleh menimbulkan sakit lain seperti :

  • Artritis Psoriatik
  • Diabetis jenis 2
  • Sakit Kardiovaskular
  • Tekanan darah tinggi
  • Penyakit Crohn
  • Kolestrol tinggi
  • Kemurungan, low self esteem
  • Ulser kolitis


Bebas Dari Psoriasis Dengan Shaklee


  • Vivix
Vivix pergi hingga ke peringkat sel. Ia membantu untuk sistem imun berfungsi dengan baik. Kelebihan Vivix anti radang, anti oksida juga memperbaiki DNA


Vivix Dengan Psoriasis

  • NutriFeron
Membantu untuk kerja dengan lebih baik. Bantu mengeluarkan InterFeron apabila perlu sahaja.

NutriFeron Shaklee Untuk Psoriasis


  • Sustained Release Vitamin C
SR Vitamin C untuk Psoriasis

Vitamin C baik untuk sistem imun. Vitamin C diperlukan oleh badan untuk

  1. Antioksida kuat : antipenuaan dan melawan radikal bebas
  2. Pembesaran & memperbaiki tisu dalam badan
  3. Penghasilan kolagen semulajadi untuk pembentukan kulit, tendon ligamen dan salur darah.
  4. Untuk merawat luka dan memperbaiki tulang, rawan dan gusi
  • ESP
ESP untuk Psirosis

ESP baik untuk hormon, membantu mengekalkan keremajaan kulit dan memperbaiki pigmentasi.ESP tanpa laktosa secara semulajadi dan tanpa kolesterol secara semulajadi.


Semoga Bermanfaat!


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?


Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

  1. salam ani .
    elok juga bila attend klas2 mcm ni ..
    dapat tambahkan ilmu bagi menfaatkan diri sendiri mahupun orang lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam , betul aby ilmu saluran dunia akhirat. Terima kasih :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…