Skip to main content

Sahur di Hari Pertama Ramadhan! :)

Assalamualaikum , 


Salam Ramadhan
Panjatkan kesyukuran kita masih hidup, Dapat bertemu Ramadhan yang barakah untuk tahun ini Alhamdulillah :)


Bagaimana sahur hari pertama anda?

Alhamdulillah, Ramadhan kali ni Ani rasa sangat seronok. Rumah dekat dengan surau, jadi bila sebelum isyak semalam , ada dengar ayat-ayat Al-Qur'an, ramai pergi surau anak-beranak. Allah cantiknya! Sangat cantik!

Meriah dia rasa macam raya! :D Semua nak buat tarawikh.. Subhanallah.. (tapi jangan lupa kawan-kawan. Buat wajib dulu baru yang sunat! :D )

Sahur hari pertama :)

Rumah kami rumah flat,duduk 5 orang, memang meriah hehe  :D

Pagi-pagi dah bising, makan, kami makan macam biasa, takde yang special sama macam keluarga lain, lauk hidangan yang penuh kasih sayang dan senda gurau :)

Kalau masa kecik dulu memangla, duduk atas meja sambil tidur boleh?
makanan tu pun agak nya pening. Siapa yang patut makan sape? Aku ke Kau? hehe
Cerita lama

Hari ni, kami sahur , kami add on Set Puasa Combo!

Teruja u'olls  ambil Set Puasa Combo hihi :)

Selalu dengar dan tengok kat Mr Google, bestnya ambil Set Puasa Combo time Ramadhan, Bertenaga, tak lemau, tak lembik,

Alhamdulillah, kali ni Ani dan keluarga ambil Set Puasa Combo :D. Dulu tak kenal Shaklee, kali ni baru kenal, Jadi, tak boleh lepaskan peluang!

Senang, Mudah, Cepat dan Penuh Khasiat! :)


Ok, macam mana buat?
Tak payah air panas, air biasa!  Bancuh, Minum dan Kacau!
Semudah itu! 
Adik Ani memang kelas the maria, dia tambah dengan ais batu! Memang THORRBAIIKK!

Siapa yang boleh ambil Set Puasa Combo? :)



Kalau tanya Ani rasa dia semua sedap! Sungguh!(tak baik kan tipu bulan puasa dan semua bulan~ngee :) )

Meal Shakes :  sedap gila, Ani gerenti budak-budak mesti suka! Tak payah susah nak bancuh dengan air milo dan lain-lain,  Kalau nak latih anak berpuasa, amik ni, dia ala-ala nak makan,  tak nak makan pun amik ni (kunun2 malu hehe)  Tengok sendiri dan rasa  perbezaannya :) Kita pun boleh amik taw! :) Ada 19 vitamin dan mineral penting.

ESP sedap! Tanya Ani rasa dia macam oat tp manis. Faham tak? hehe Dia sebenarnya soya. sebab tu ada rasa manis hihi (Ani rasa seperti begitu :) ) Baik untuk sistem imun, kulit pun jadi cantik taw! :D

Performance Drink : Oren! Oren yang masam gila ke Ani? takla, Oren yang biasa, Tak masam gila dan tak masam sangat. Rasa oren yang sedang-sedang. Boleh minum , Don't worry. In sha Allah lidah sendiri tak tolak.

Contoh macam sirap, sirap manis kita tolak kan, uith macam nak bagi kencing manis hihi tapi sirap orang kahwin sedap tak? hehe. Sedaplah kan, Tak manis sangat, tak tawar sangat. macam tu lah :D

In sha Allah, buka puasa pun Ani amik juga. Jom tarawikh, jangan lupa tadabur Al-Qur'an. Cari masa untuk baca Al-Qur'an. Agak-agak busy masa kerja, takpe. Waktu rehat ada,download Al-Qur'an dalam phone, ani guna iQuran Lite yang free download . Dia siap ada translate, yang bestnya dia ada reminder tu baca Surah Al-Kahfi hari khamis. Kalau yang berbayar lagi best sebab dia ada notes sekali tentang bacaan tajwid.

Ramadhan ni pulun betul-betul. Sebar kebaikan, tak nak ngantuk, lemau amik alternatif sendiri. Alternatif Ani Set Puasa Combo, Alhamdulillah tak ngantuk still bertenaga Alhamdulillah.

Nak order?
sms/whatsapp Ani : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di Facebook : Ani Haryani @ Luvsupplements
Instagram : Luvsupplements

Disclamier : Produk Shaklee tidak bertujuan untuk menyembuh dan merawat sebarang penyakit.

** Hak penyembuhan adalah milik Allah.


Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…