Skip to main content

JOM KENAL BLOGGER SAMBIL BLOGWALKING

Assalamualaikum,

Kali ni Ani join Rizal punya jemputan "JOM' untuk kenal blogger sambil blogwalking,


Meh tengok banner nya yang comel hehehe


http://shazrizalshahmy.blogspot.com/2014/06/segmen-jom-kenal-blogger-sambil.html

Rajin-rajin mehla join sekali, (tetiba promote jap hihi)

Since Ani dah sengaja nak join, ya..haruslah join kan? :) merapatkan ukhuwah. Ani jawablah soalan yang diberi :)


Nama Famous

Ani :)


Status :


 Kepunyaan mak ayah.

Warna dan makanan kegemaran :

 Warna semua suka, mostly purple, merah, hijau, putih, biru , coklat. Kalau suruh pilih mana satu Ani pun tak taw hehe. Pelangi je la :D, makanan kegemaran erm.. ini pun masalah . ok dah taw! chezzy wedges! Sekejap je boleh habiskan :) sebenarnya hari-hari Ani amik supplement Shaklee. Suka Shaklee boleh? (tak kisahkan? jawapan sendiri kan? ^-^V)

Tempat belajar/ kerja :

Tempat belajar dulu UiTM Johor (best!!) :)  Tempat kerja bercita-cita nak benti kerja dan meneruskan legasi Shaklee di rumah! Boleh? Boleh. Harus percaya diri! :D

Twitter takde tapi Fb ada. 


          Fb : Ani Haryani & Luvsupplements
          Instagram : Luvsupplements

Hobi :

 Ani pun tak taw apa nak jawab. Hobi sekarang cari info baru tentang kesihatan untuk pelanggan Luvsupplements

Cerita tentang diri sendiri

Ani bukan sombong tapi segan,ramai kata lembut tapi sebenarnya tak. Mostly ikut suka sendiri.~ngee

Selesai sudah menjawab soalan, Ani simple orangnya. Ikut suka sendiri. Jom kenal blogger sambil blogwalking. :)


Berminat dengan rangkaian produk Shaklee?
sms/whatsapp Ani : 014-7222642
Shaklee ID : 1073895
pm di Fb : Ani Haryani @ Luvsupplements
Fb/Instagram : Luvsupplements

Disclamier : Produk-produk Shaklee tidak bertujuan untuk merawat dan menyembuhkan sebarang penyakit. Hak penyembuhan adalah milik Allah :)

Comments

  1. Thanks join....amboiii promote habis produk shaklee tu... Actually, akak ipar saya sekarang pakai jugak shaklee tu... Lelaki boleh guna produk tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome Rizal, hehe, jujur seronok jual produk bagus (ni bukan bodek lambung tinggi ye , nahe hihi) sebenarnya ani pun pakai jugak dan sendiri rasa kebaikan dia . :) Baguslah kakak ipar amik.. lelaki boleh jugak! :). dia ada macam2. ada set kurus, set jerawat , customer ani ada askar ambil set tu, set minda, x nak bg letih, semua boleh ambil, tengok set yang dia ambil :)

      Delete
  2. singgah dari segmen yang sama!
    http://loveneddy.blogspot.com/2014/07/segmen-jom-kenal-blogger-sambil.html

    kita makan shaklee gak. vita-E ! terbaik laa.. yang ni pon kongsi dengan ibu. nak beli sendri tak mampu. hihi
    untuk set jerawat yang mane satu ek? -,-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadyya, kalau set jerawat budget alfalfa n vitamin C. ALfalfa tu detox, dia kuarkan toksin dalam badan jadi penyerapan tu lebih mudah dan lancar dalam badan :) vitamin c plak memang baik untuk skin plus ley wat masker :) sharing is caring! hehe. Ani pun amik Vitamin E. Vitamin E if ada kulit yang bermasalah, try sapu kat kulit tu, in sha Allah nnti tengok perubannya :D

      Delete
  3. salam, singgah dari segmen yang sama! jemput melawat blog saya ye..salam perkenalan

    http://jindrisska.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, salam perkenalan juga untuk Aisya :D

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…