Minggu Ani Demam : Jangkitan Kuman

Betul, apa Mak Ani kata, minggu ni adalah minggu Ani demam. Yeay! Alhamdulillah atas izin sakit.

Haryani yang degil demam, apa jadi? ke laut ok hihi~~

5 hari tak termasuk hari ni sebab rasa Alhamdulillah semakin baik :) (ada yang tak perasan kan, melainkan muka pucat, well Haryani hihi)

5 Hari Demam  : Jangkitan Kuman


Demam Jangkitan Kuman


Awalnya, Ani ingat Ani demam panas dalam, bila kita pernah kena kan~agak hihi :) .

Bestnya adalah Ani ni adalah manusia yang suka sangat tunjuk kuat, (dah mindset dalam minda sakit kena lawan) , finally setiap hari demam . Mari berhuhu.

Bagaimana Ani tahu Ani panas dalam? Bila hang rasa hang demam, pastu sampai tak larat, hang letak air asam atas kepala, haba keluar atas kepala, luar sejuk nak kata apa? hihi

Sakit penghapus dosa. Alhamdulillah :)

Bagaimana Ani tahu ianya Demam akibat Jangkitan Kuman?


Bila Ani betul-betul tak larat, (walhal setiap hari demam ada masa tak larat), tak tahan keadaan macam ni, lutut menggeletar, Ani decide jom pergi Hospital ~ngee (itu dah kira surrender habis la letttew ;P )

Pergi Hospital dalam hati wish janganlah kena tahan wad (drama sangat, hehe sebab pernah masa SPM, demam tak kebah kau, nasib baik takde katil kosong, Doktor bagi ubat paling kuat masa tu, then balik rumah hehe kenangan)

Ambil darah, sok sek sok sek dengan Doktor. Then, Doktor kata ini demam jangkitan kuman, darah putih awak tinggi sedikit, part ni best.. minum air 2 botol dari biasa boleh? (hohoo, cek dah tambah air masak berganda-ganda dah, sekali Doktor kata double extra lagi 2 botol. Huhuuii Haryani.

Best, antibiotik Doktor bagi 3x makan ok!! Pagi, Petang & Malam. 

Demam Jangkitan Kuman


Demam Jangkitan Kuman memerlukan Antibiotik dan  jika tidak dirawat dengan sempurna, ia mungkin boleh mengancam nyawa.

Antibiotik Khusus yang Doktor beri adalah untuk membunuh bakteria yang menyebabkan penyakit ni.

Makanya, jika demam akibat jangkitan kuman, cepat-cepat pergi jumpa Doktor dan dapatkan rawatan selanjutnya :)

Vitamin Yang Ani Ambil


Selain Antibiotik, Ani ambil NutriFeron & Vitamin C Shaklee

NutriFeron membantu dalam mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari dan melindungi dari virus Influenza manakala Vitamin C pula membantu meningkatkan sistem imun badan.



Apa yang Ani belajar, memang kena rehat secara paksa rela atau rela,  jangan lupa ubat, vitamin & minum air banyak banyak banyak banyak lebih dari biasa ~ngee

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Supplement Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang

ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda


Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan keberkesanan produk dan kualiti yang terjamin, saya, Ani Haryani memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan,


Pengedar Sah Kuala Lumpur : Ani Haryani (Shaklee ID : 1073895)
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895


"Do What You Love"

1 comment:

  1. Huhhh seram pulak bila demam kena jangkitan kuman ni.. mesti jaga baik2 kesihatan pas ni..

    ReplyDelete

Ibu Hamil Cergas Bertenaga Dengan Set Ibu Hamil Shaklee

Vitamin bukanlah ubat Vitamin bantu untuk lengkapkan nutrient yang tiada atau hilang pada tubuh Nutrisi lengkap mempengaruhi tahap ...