Cara Merawat Kencing Manis Dengan Vivix


Kencing Manis adalah penyakit yang dapat kita cirikan dengan keadaan hiperglisemia iaitu tinggi kandungan glukosa dalam darah.

Glukosa adalah sumber utama tenaga kepada semua sel dalam badan. Tetapi, jika glukosa berlebihan dalam badan, ia boleh mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan lebih serius termasuklah kencing manis.

Kencing Manis


Kencing Manis (Diabetis)

Kencing Manis terbahagi kepada 2 jenis iaitu :


  • Diabetes Jenis Pertama

Biasanya di panggil Insulin Dependent Diabetes Mellitus atau Diabetis Awal Remaja. Ciri diabetes jenis tahap 1 adalah dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas.Kebiasaanya, pengidap diabetis jenis pertama mula mendapat simptom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan  kegagalan penghasilan insulin semulajadi, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah


  • Diabetes Jenis Kedua 

Boleh disebabkan oleh kerintangan insulin iaitu penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin atau penghasilan insulin yang berkurangan.Oleh sebab diabetes jenis tahap kedua masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, ia boleh di kawal dengan pemantauan pengambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam dan pengambilan ubat secara makan/suapan (suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit)

Vivix & Kencing Manis


Vivix & Kencing Manis


Vivix adalah  supplement yang mampu menembusi DNA manusia. Vivix sangat bagus untuk ikhtiar bagi merawat 3 penyakit serangkai iaitu kencing manis, penyakit jantung dan darah tinggi. Kaya dengan polifenol juga resveratrol.

4 Cara Vivix Shaklee Membantu Merawat Kencing Manis  • Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (Metabolic Syndrome)
Vivix  supplement antioksidan berupaya untuk membantu melindungi dan memperbaiki sel rosak. Pengambilan Vivix secara konsisten dapat membantu dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

  • Membantu mengawal kepekatan gula dalam darah
Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula lalu memberi  tenaga. Walaubagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah  meningkat. Vivix mengandungi polifenol yang terkandung dalam Anggur Muscadine bagi membantu melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah . Seterusnya, mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi.

  • Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera
Polifenol Anthocyanins yang terkandung dalam Vivix membantu memperbaiki penglihatan dan penyembuhan luka dengan segera.

  • Mencegah pembentukan AGE Protein
AGE Protein(Advanced Glycation End Products) terhasil apabila protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi bagi penyakit kencing manis. Vivix membantu dalam memperlahankan pembentukan AGE Protein.

Korang Tau Tak?


 
Korang Tau Tak : Kencing Manis Vivix


Testimoni Vivix Untuk Kencing ManisTestimoni Kencing Manis Vivix

Testimoni Kencing Manis Vivix 2Testimoni Vivix Kencing Manis 3

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang


ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan kebekesanan produk dan kualiti terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.


Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

No comments:

Post a Comment

Bagaimana Memilih Serbuk Protein Yang Terbaik?

Protein banyakkan dari pelbagai sumber Namun..Korang Tau Tak? Pengambilan 25g protein soya setiap hari memberi kesan penurunan taha...