Skip to main content

Cara Merawat Kencing Manis Dengan Vivix


Kencing Manis adalah penyakit yang dapat kita cirikan dengan keadaan hiperglisemia iaitu tinggi kandungan glukosa dalam darah.

Glukosa adalah sumber utama tenaga kepada semua sel dalam badan. Tetapi, jika glukosa berlebihan dalam badan, ia boleh mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan lebih serius termasuklah kencing manis.

Kencing Manis


Kencing Manis (Diabetis)

Kencing Manis terbahagi kepada 2 jenis iaitu :


  • Diabetes Jenis Pertama

Biasanya di panggil Insulin Dependent Diabetes Mellitus atau Diabetis Awal Remaja. Ciri diabetes jenis tahap 1 adalah dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas.Kebiasaanya, pengidap diabetis jenis pertama mula mendapat simptom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan  kegagalan penghasilan insulin semulajadi, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah


  • Diabetes Jenis Kedua 

Boleh disebabkan oleh kerintangan insulin iaitu penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin atau penghasilan insulin yang berkurangan.Oleh sebab diabetes jenis tahap kedua masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, ia boleh di kawal dengan pemantauan pengambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam dan pengambilan ubat secara makan/suapan (suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit)

Vivix & Kencing Manis


Vivix & Kencing Manis


Vivix adalah  supplement yang mampu menembusi DNA manusia. Vivix sangat bagus untuk ikhtiar bagi merawat 3 penyakit serangkai iaitu kencing manis, penyakit jantung dan darah tinggi. Kaya dengan polifenol juga resveratrol.

4 Cara Vivix Shaklee Membantu Merawat Kencing Manis



  • Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (Metabolic Syndrome)
Vivix  supplement antioksidan berupaya untuk membantu melindungi dan memperbaiki sel rosak. Pengambilan Vivix secara konsisten dapat membantu dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

  • Membantu mengawal kepekatan gula dalam darah
Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula lalu memberi  tenaga. Walaubagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah  meningkat. Vivix mengandungi polifenol yang terkandung dalam Anggur Muscadine bagi membantu melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah . Seterusnya, mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi.

  • Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera
Polifenol Anthocyanins yang terkandung dalam Vivix membantu memperbaiki penglihatan dan penyembuhan luka dengan segera.

  • Mencegah pembentukan AGE Protein
AGE Protein(Advanced Glycation End Products) terhasil apabila protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi bagi penyakit kencing manis. Vivix membantu dalam memperlahankan pembentukan AGE Protein.

Korang Tau Tak?


 
Korang Tau Tak : Kencing Manis Vivix


Testimoni Vivix Untuk Kencing Manis



Testimoni Kencing Manis Vivix

Testimoni Kencing Manis Vivix 2



Testimoni Vivix Kencing Manis 3

Semoga Bermanfaat! :)


Anda Berminat Dengan Vitamin Shaklee?

Klik Di Sini Untuk Pesan Sekarang


ATAU

Daftar Ahli Shaklee Untuk Makan Sendiri Bagi Penjimatan Berganda

Anda Berminat Untuk Menjadi Pengedar Shaklee?

Dengan kebekesanan produk dan kualiti terjamin, saya memerlukan Pengedar bagi setiap pelusuk negeri.

Hubungi saya, Ani Haryani 014-7222642 jika berminat untuk menjadi Pengedar. Kehadiran Anda amat dialukan.


Pengedar Shaklee Kuala Lumpur : Ani Haryani
sms/whatsapp : 014-7222642
fb@Instagram : LuvHaryani
Shaklee ID : 1073895

"Do What You Love"

Comments

Popular posts from this blog

Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

Ani pernah main Bola Jaring, teman kawan main erti kata lain mula-mula main belasah huhu
Seriously, Permainan Bola Jaring tak sama dengan Permainan Bola Keranjang
Ada posisinya juga ada peraturan nya sendiri 
Di situlah permulaan  mengenali Bola Jaring :)
Posisi Dalam Permainan Bola Jaring

comel kan? hehe. Shoot! :D
Posisi PemainSatu pasukan mempunyai 7 pemain utama dan 3 orang simpanan. Tugas lain-lain setiap seorang :)
Goal Keeper (GK)Goal Keeper atau di kenali sebagai Penjaga Gol. GK perlu menjaga kawasan jaringan dan menghalang penyerang pihak lawan berada di dalam kawasan jaringan. GK boleh keluar masuk di kawasan gol.Untuk GK, GK perlu bekerjasama dengan GD (Goal Defence) 
Goal Defence (GD)Dia adalah pertahanan untuk gol.Tugas Utama GD adalah menghalang penyerang dari membuat jaringan. GD boleh menerima hantaran tengah dan menghalang hantaran atau mengawal pemain dalam sama ada di kawasan tengah mahupun kawasan gol. GD perlu menjaga GA (Goal Attack) pihak lawan sama ada di kawasan gol,…

Makna Lagu Mirai e Nyanyian Kiroro Dalam Bahasa Melayu

Al kisahnya begini, tengah blogwalking ternyanyi lagu Mira e Eh!!! hehe
 Lagu ni sangat popular satu ketika dulu kan, 
Jadi layankan jelah hehe :)
Makna Lagu Mirai e Dalam Bahasa Melayu

Hora, asi moto wo mite goran Ayo, lihatlah langkah kakimu
Korega anata no ayumu michi Itulah jalan hidupmu
Hora, mae mo mite goran Ayo, lihat juga ke depan
Arega anato no mirai Di sanalah masa depanmu
Haha ga kureta takusan no yasashisa Begitu banyaknya kasih sayang yang telah Ibu berikan
Ai wo idaite ayumeto furikaesita Dengan cintamu aku mengerti kehidupan yang silih berganti
Ano toki wa mada osanakute iminado siranai Saat itu aku terlalu kecil untuk mengerti semua
Sonna watashi no te wo nigiri Isyoni ayunde kita Ibu membimbingku selalu menjalani masa depan
Yume wa itsumo sora takaku aru kara Cita-cita yang tinggi setinggi langit
Todokanakute kowai ne dakedo oi suzukeruno Bila tak tercapai memang menyedihkan, namun jangan berhenti berharap
Jibun no sutori dakara koso akira metakunai Tentukan langkah dan masa depanmu, jangan…

Makanan Yang Membantu Mempercepatkan Pengaliran Haid

Wanita atau para gadis pasti risau apabila haid nya datangnya lambat.
Paling tak digemari apabila haid lambat, dan datangnya dengan senggugut. Sangat Memeritkan!
Apakah puncanya dan makanan yang membantu dalam pengaliran haid?
Punca Haid Datang Lambat
Tekanan Tekanan mental juga satu punca yang mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh mengganggu ovulasi dan seterusnya menghentikan atau melambatkan pengeluaran haid
Perubahan Dalam JadualKebiasaannya ini berlaku apabila kerap bertukar syif dan tidak mempunyai kitaran yang teratur yang boleh mengganggu sistem badan seterusnya mengganggu kitaran haid.
Berat Badan BerlebihanBerat badan berlebihan mengganggu keseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan akan kembali normal jika berat badan menurun.
Ubat Pencegahan KehamilanPengambilan pil perancang, suntikan mahupun ubat boleh menyebabkan perubahan hormon dalam badan yang boleh mengganggu kitaran haid. Apabila seseorang berhenti daripada penggunaan ubat penceg…